Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Στο κενό οι προτάσεις του ΤΕΕ για τη διαχείριση των απορριμάτων"

"Στο κενό οι προτάσεις του ΤΕΕ για ...

Αναφορά του Μ. Μπεκίρη στη Βουλή

Την αξιοποίηση των προτάσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την Διαχείριση των Απορριμμάτων, έθεσε με αναφορά του ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης προς  το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  και  ανέμενε την σχετική  απάντηση .
Η απάντηση που δόθηκε καταρχήν δηλώνει την αδράνεια στην επεξεργασία τέτοιων προτάσεων από φορείς και στην συνέχεια υποδεικνύει τους ΦοΣΔΑ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Αρμοδίους για την άσκηση την σχετικής διαβούλευσης .
Προς  απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε  την απάντηση του Αρμοδίου  Υπουργού  η οποία έχει ως εξής :
«Σε απάντηση της Αναφοράς με αρ. πρωτ. 5412/9-5-2011 που κατατέθηκε από τον Βουλευτή κ. Μιχάλη Μπεκίρη, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Όλες  οι προτάσεις, οι οποίες είναι συμβατές με τους ισχύοντες Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και κινούνται στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, συμβάλουν στον διάλογο για την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των αποβλήτων της χώρας, Αρμόδιοι για την πιθανή υιοθέτηση των προτάσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι οι ΦοΔΣΑ του νομού Αχαΐας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της υλοποίησης και λειτουργίας των ΧΥΤΑ αρμοδιότητας τους. Οι ΦοΔΣΑ εποπτεύονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί και αναμένεται ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.»

Την αξιοποίηση των προτάσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την Διαχείριση των Απορριμμάτων, έθεσε με αναφορά του ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ανέμενε την σχετική απάντηση.

"Η απάντηση που δόθηκε καταρχήν δηλώνει την αδράνεια στην επεξεργασία τέτοιων προτάσεων από φορείς και στην συνέχεια υποδεικνύει τους ΦοΣΔΑ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Αρμοδίους για την άσκηση την σχετικής διαβούλευσης." όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Βουλευτής.

Η απάντηση του Αρμοδίου Υπουργού έχει ως εξής :

«Σε απάντηση της Αναφοράς με αρ. πρωτ. 5412/9-5-2011 που κατατέθηκε από τον Βουλευτή κ. Μιχάλη Μπεκίρη, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όλες οι προτάσεις, οι οποίες είναι συμβατές με τους ισχύοντες Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και κινούνται στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, συμβάλουν στον διάλογο για την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των αποβλήτων της χώρας, Αρμόδιοι για την πιθανή υιοθέτηση των προτάσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι οι ΦοΔΣΑ του νομού Αχαΐας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της υλοποίησης και λειτουργίας των ΧΥΤΑ αρμοδιότητας τους. Οι ΦοΔΣΑ εποπτεύονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί και αναμένεται ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις