Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προειδοποίηση Μακρόν: Εάν στόχος του Ισραήλ είναι η καταστροφή της Χαμάς, ο πόλεμος θα διαρκέσει 10 χρόνια

Προειδοποίηση Μακρόν: Εάν στόχος του Ισρ...

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε από το Ισραήλ να διευκρινίσει τους αντικειμενικούς σκοπούς της στρατιωτικής επιχείρησης

Την έντονη ανησυχία του για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επεσήμανε πως μεταβαίνει στο Κατάρ για να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Μακρόν είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς: «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων...Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό«, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τους ομήρους
 Οι επισημάνσεις του προέδρου της Γαλλίας έρχονται καθώς, έχει επέλθει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του Νετανιάχου.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας, το οποίο περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των παιδιών και των γυναικών σύμφωνα με έναν κατάλογο που διαβιβάστηκε στη Χαμάς και εγκρίθηκε από αυτήν», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις