Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Με διήμερο εκδηλώσεων λόγου συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2023 "Παντοπικότητες" στις 2 και 3/12

Πάτρα: Με διήμερο εκδηλώσεων λόγου συνεχ...

Μάλιστα στην ημερίδα την Κυριακή το πρωί μεταξύ των προσκεκλημένων εισηγητών είναι και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου

Με ένα διήμερο εκδηλώσεων λόγου συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πριμαρόλια στην Πάτρα αυτό το σαββατοκύριακο 2 και 3/12/2023.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00 θα γίνει εκδήλωση – στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Δημιουργικές Βιομηχανίες– Τέχνη, έρευνα, ψηφιακός πολιτισμός" και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί η εκδήλωση έχει θέμα "Καινοτομία και Ταυτότητα".

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2023 "Παντοπικότητες".

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 στις 18:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 στις 10:30

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΚΟΥΚΟΥΛΙ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το roundtable έχει την χαρά να προσκαλεί σημαντικές φωνές από τις δημιουργικές βιομηχανίες, τον ψηφιακό πολιτισμό και σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικής πράξης-θεάτρου και ακαδημαϊκής έρευνας. Με αφετηρία την διεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζει το εγχείρημα Πριμαρόλια πάνω στις δυναμικές συγκλίσεις σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ιστορικής έρευνας/προφορικής ιστορίας και ψηφιακού πολιτισμού, το roundtable σκοπεύει μέσα από σύντομες ομιλίες να αναδείξει κομβικές και καινοτόμες προσεγγίσεις άλλων φορέων, δημιουργών και ακαδημαϊκών, με σκοπό την δημιουργία γεφυρών συνεργασίας (καλλιτεχνική δημιουργία, έρευνα, θέατρο, εργαστήρια, επιμελητικές πρακτικές) με αφορμή τα ταξίδια, τον πολιτισμό και τον παντοπικό χαρακτήρα της μαύρης σταφίδας.

Συμμετέχουν:

 

– Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Ιδρυτής και Διευθυντής του ADAF – Athens Digital Arts Festival, Αθήνα.

– Βασίλης Καραμητσάνης, Πρόεδρος του Διεθνούς φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros, Σύρος, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ).

– Ευριπίδης Ζαντίδης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεμεσός.

 – Ελίνα Ροϊνιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Games Outreach – Kickstarter (Europe).

- Αλέξανδρος Ευκλείδης, Σκηνοθέτης, Υπεύθυνος Προγραμματισμού Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

- Βασίλης Ψαρράς, Εικαστικός, Καλλιτεχνικός Δ/ντης Πριμαρόλια, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μία Ημερίδα – συνάντηση φορέων με γνώμονα νέες αναπτυξιακές, πολιτιστικές και ερευνητικές αναγνώσεις του κώδικα της μαύρης σταφίδας και της ταυτότητας του τόπου.

Προσκεκλημένοι εισηγητές:

- Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ

- Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Λαογράφος

- Ηρώ Τσιμπρή, Διευθύντρια Αναπτυξιακής Αχαΐα Α.Ε.

- Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου, Πρόεδρος Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών

- Μιχάλης Βασιλάκης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ.

- Μαρία Αργυροπούλου, ΕΔΙΠ Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πατρών

- Απόστολος Ραφαηλίδης, Αναπλ. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμ. Διοίκησης Τουρισμού / Ευαγγελία Χατζοπούλου, Επίκ. Καθηγήτρια / Μαρία Αργυροπούλου, ΕΔΙΠ – Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών

- Ουρανία Μπουσίου, Προϊσταμένη Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

- Χρήστος Κανελλής, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

Η εκδήλωση "Καινοτομία και Ταυτότητα" της 3ης/12/2023 συνδιοργανώνεται από την Αχαΐα Αναπτυξιακή στο πλαίσιο της δράσεις "RAISINg AWARENESS @ Πριμαρόλια - Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας" του έργου διατοπικής συνεργασίας "Πριμαρόλια-Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας" του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 που υλοποιείται στην Π.Ε. Αχαΐας από την Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε.

*Μία συνδιοργάνωση με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2023:

primarolia.com/primaroliafestival_2023/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture