Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια ο Φωκίων Ζαΐμης

Στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια ο Φωκίων Ζαΐμης

Δείτε ΦΩΤΟ

Στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2023, που πραγματοποιείται για 5η χρονιά, και για πρώτη φορά στην Πάτρα έδωσε το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα ταξίδι στην ιστορία, στα ήθη & στα έθιμα μιας εποχής πολύ διαφορετικής από τη σημερινή. Οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία της σταφίδας του αποκαλούμενου «μαύρου χρυσού» της Ελλάδας καθώς στα πρώτα βήματα του ελληνικού κράτους στήριξε την οικονομία μας. Υπήρξε το νούμερο ένα εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Έδωσε εργασία και μέσα βιοπορισμού σε χιλιάδες αγρότες, κυρίως σε Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία αλλά και μια σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής μας σε πάρα πολλούς τομείς πέραν του εμπορίου όπως αρχιτεκτονική, πολιτισμός, μεταφορές κλπ», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης προσθέτοντας ότι η ετήσια έκθεση διευρύνει, ταυτόχρονα, τη γκάμα προσεγγίσεων σε επίπεδο σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Τo φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην εμβληματική Βίλα Κόλλα του μεγάλου σταφιδεμπόρου Μιχαήλ Κόλλα (1828), ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της σταφιδικής εποχής μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις