Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ- Αχαΐα: Γιώργος Κυριακόπουλος, Κώστας Μάρκου και Θεμιστοκλής Μπάκας σχολιάζουν τις εξελίξεις στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ- Αχαΐα: Γιώργος Κυριακόπουλος, Κώ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η επόμενη μέρα

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν τρία στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα μιλώντας στο thebest.gr. 

Γιώργος Κυριακόπουλος, Κώστας Μάρκου και Θεμιστοκλής Μπάκας αναφέρονται στην κρίση που βιώνει σήμερα το κόμμα, στις αποχωρήσεις και όσα οδηγούν στην επόμενη μέρα... 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - "Διάσπαση χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο"  

"Από την πρώτη ημέρα ανάδειξης του Στέφανου Κασσελάκη στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαφάνηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυριαρχούσε η αντιπαλότητα και η πόλωση, και στο τέλος, οι αποχωρήσεις και η διάσπαση.

Εκείνοι οι οποίοι υπερασπίστηκαν την άμεση εκλογή Προέδρου, στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Ιούλιο, αντιτιθέμενοι στην άλλη σωστή πολιτική θέση «πρώτα Συνέδριο και μετά εκλογή Προέδρου», αντέδρασαν με οξύτητα και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του εκλεγμένου νέου Προέδρου, χωρίς να υπάρχει επίδικο σε πολιτικό πλαίσιο. Το έπραξαν μέσα ακόμα και από «τα κανάλια της διαπλοκής», όπως οι ίδιοι τα αποκαλούσαν προεκλογικά.

Προχώρησαν, έτσι, στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το μόνο που τους απασχολούσε το τελευταίο διάστημα ήταν ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική ομάδα. Εκλέχτηκαν πριν 5 μήνες με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αποχώρησαν, για δήθεν πολιτικούς λόγους, από το κόμμα στο οποίο συμμετείχαν, μετέχοντας σε επιτροπές οργάνωσης και διαμόρφωσης θέσεων και προεκλογικου κυβερνητικού προγράμματος, χωρίς καν να θέσουν τις διαφωνίες τους στα κομματικά όργανα , όπως η Κεντρική Επιτροπή και το Συνέδριο που ήδη είχε προαποφασιστεί.

Για πρώτη φορά στην Αριστερά γίνεται διάσπαση εκτός ανώτερων κομματικών οργάνων και χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο!

Με στόχευση την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μέσω του να πληγεί η εικόνα του κόμματος, προβάλλονται καθημερινά αποχωρήσεις στελεχών και νεολαίας.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική…:

Χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένουν στο κόμμα. Μέλη που νιώθουν προδομένοι από τις επιλογές των ομάδων που δεν σεβάστηκαν ούτε τον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν. Η ανασύνταξη και αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, θα αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι μόνο η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και ο μοναδικός πόλος απέναντι στον Μητσοτάκη και την ΝΔ που με την πολιτική της ακρίβειας, της υπερφορολόγησης και της απαξίωσης θεσμών «κτίζουν» την Ελλάδα των λίγων και ισχυρών σε βάρος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που πλήττεται από την φτώχεια και την έλλειψη ελπίδας . Όλα αυτά σε μια χώρα που εκσυγχρονίζεται μόνο στα δελτία των πανελλαδικών Μέσων.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ- "Πρόκειται για μια από τις πλέον αναμενόμενες διασπάσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ"

"Οι τελευταίες εξελίξεις με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώνουν τη κρίση που περνά το κόμμα μετά την εκλογική αποτυχία του Ιουλίου 2023. Πρόκειται για μια από τις πλέον αναμενόμενες διασπάσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ. Ήταν φανερό ότι τα πράγματα οδηγούνταν στη ρήξη -και δεν εννοώ μόνο τις τελευταίες μέρες όταν το ερώτημα ήταν όχι το αν αλλά το πότε ακριβώς θα αποχωρήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση. Η αποχώρηση των βουλευτών και των στελεχών της ομάδας Χαρίτση, Αχτσιόγλου, και Ηλιόπουλου αποτελεί την προτελευταία πράξη της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η τελευταία έχει ήδη ξεκινήσει με την αποχώρηση πολλών μελών από το «κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς». Το γεγονός αυτό κάνει τεράστιες τις ευθύνες όλων, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα.

Η πλευρά του Σ. Κασσελάκη φαίνεται να αδιαφορεί για το φαινόμενο αυτό και επενδύει στα «νέα μέλη». Οι αποχωρήσαντες φιλοδοξούν να αποτελέσουν το ανάχωμα αυτών των «αποστρατεύσεων» με το ερώτημα της προοπτικής να είναι ανοιχτό, δηλαδή να διαμορφωθεί μια βιώσιμη πολιτική εναλλακτική πρόταση από το χώρο της Αριστεράς. Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, η κυβέρνηση της ΝΔ γίνεται μέρα με τη μέρα πιο αντικοινωνική και οι απαιτήσεις μιας αποτελεσματικής και πειστικής αντιπολίτευσης μεγάλες. Προσωπικά με εκφράζει ένα παλιό τραγούδι των προσκόπων που έλεγε: «Νέοι φίλοι είναι σαν ασήμι, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί»".  

 

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ - "Πάμε για να κατεβάσουμε το κόμμα στην κοινωνία και να βάλουμε την κοινωνία πάνω από το κόμμα" 

"Ο «κύκλος» της εσωστρέφειας έκλεισε, από τώρα θα αρχίσει η ανοδική πορεία. Από σήμερα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, καταθέτοντας πολιτικές προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας μας, όχι σκέψεις και νουθεσίες. Δεν χάνουμε άλλο χρόνο. Δεν περίμενα σε ένα κόμμα της Αριστεράς να υπάρχει ένα εμφανές έλλειμα δημοκρατικής κουλτούρας, δεν περίμενα κάποιοι να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μη σεβόμενοι τη λαϊκή εντολή, που θα έπρεπε να μας έχει δώσει φτερά και όχι να μας βυθίσει στη δίνη της εσωστρέφειας.

Τηρώντας την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, βάζουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας ζημίωσαν, εμπιστευόμαστε νέα πρόσωπα, προχωράμε σε τομές, σε νέους συσχετισμούς με συλλογικές διεργασίες. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ο εγγυητής του χθες, του σήμερα και του μέλλοντος. Πάμε για να κατεβάσουμε το κόμμα στην κοινωνία και να βάλουμε την κοινωνία πάνω από το κόμμα. Πάμε για να καλλιεργήσουμε και πολύ περισσότερο να κυνηγήσουμε ένα όραμα, για μια Αριστερά της εμπειρίας και της γνώσης, της δημιουργίας και της παραγωγής, που θα συμπαρασύρει την κοινωνία σε ένα μέλλον ευημερίας, προόδου και δικαιοσύνης.

Πάμε συντεταγμένα για μια σύγχρονη, αυτοδύναμη, Αριστερά, που θα αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας. Κλείνοντας έναν ιστορικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανοίγουμε έναν νέο κύκλο, πιο σημαντικό".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις