Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία Bettina - Ριπές ανέμων ξεπέρασαν τα 160 χλμ

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία Bettina - ...

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η κακοκαιρία Bettina έχει αρχίσει να εξασθενεί με το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό να κινείται πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προς τη Βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα, με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 972 hPa.

 Κατά την πορεία του από τη Νότια Αδριατική Θάλασσα, όπου βρισκόταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 25/11 με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 993 hPa, το βαρομετρικό χαμηλό βάθυνε σημαντικά κινούμενο προς το Βόρειο Αιγαίο.

 Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 25/11, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού εκτιμάται ότι ήταν τα 976 hPa. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψαν την μικρότερηατμοσφαιρική πίεση από την αρχή λειτουργίας τους.

Συνέπεια της κίνησης αυτού του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού ήταν η επικράτηση θυελλωδών ανέμων σε αρκετές περιοχές της χώρας μας όπου τοπικά οι ριπές ξεπέρασαν τα 160 km/h, καθώς και σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά. Στην παρακάτω εικόνα συνοψίζονται οι 8 υψηλότερες ριπές ανέμου και τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και έως το πρωί της Κυριακής 26/11.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-11-2023/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 
 Επισημαίνεται ότι η κακοκαιρία Bettina υποχωρεί, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των φαινομένων (βροχοπτώσεων, χιονοπτώσεων και καταιγίδων), ενώ σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Ο χρωματικός κώδικας του ευρωπαϊκού συστήματος MeteoAlarm για την κακοκαιρία γίνεται πορτοκαλί.

 Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή (26-11-23) πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται:

στα δυτικά βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις