Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι κορυφαίες εφαρμογές για καλύτερη ζωή

Οι κορυφαίες εφαρμογές για καλύτερη ζωή

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι πραγματικά ασταμάτητοι και πολλές φορές δίνουμε μάχη με το χρόνο για να βρούμε στιγμές στις οποίες μπορούμε να χαλαρώσουμε. Υπάρχουν στιγμές που ψάχνουμε αφορμή για να διασκεδάσουμε, άλλες στις οποίες θέλουμε να ξεκουραστούμε ή να χαλαρώσουμε και μερικές φορές απλώς προσπαθούμε να χωρέσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα μέσα στις λιγοστές διαθέσιμες ώρες που απομένουν για εμάς. Το πρόβλημα είναι, πάντως, το ίδιο… Η ποιότητα ζωής πρέπει να βελτιωθεί.

Είναι αλήθεια ότι κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και όλου του πλανήτη, όλα πάνε πιο γρήγορα και είναι δύσκολο να βρούμε τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμαστε για τους εαυτούς μας. Μερικές φορές, ακόμη και για να βρεθούμε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους και να περάσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς, ώστε να αποφορτιστούμε από την ένταση της ημέρας ή της εβδομάδας που έχει προηγηθεί. Τουλάχιστον στα καλά νέα, υπάρχει η τεχνολογία για να μας βοηθήσει εκεί που εμείς δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε όπως πρέπει και πιθανώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξινομήσουμε τις σκέψεις και τον χρόνο μας.

Με την τεχνολογική επανάσταση που έχει συντελεστεί την τελευταία εικοσαετία, το internet και τα κινητά τηλέφωνα συνδυάστηκαν για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, ευκολότερη και πιο αποδοτική. Μάλιστα, είναι ακόμη πιο συναρπαστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία βιομηχανία που να μην έχει επηρεαστεί θετικά από τις τεχνολογικές αλλαγές. Για παράδειγμα, η διασκέδαση έχει επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό, με τις διάφορες εξειδικευμένες online εφαρμογές να προσφέρουν υπηρεσίες που άλλοτε ήταν αδύνατο να έχουμε στη διάθεσή μας.

Μία τέτοια εφαρμογή που βελτιώνει τη ζωή μας είναι της PokerStars, που φέρνει τη διασκέδαση μέσα στο σπίτι μας. Ο πολυεθνικός κολοσσός του igaming ειδικεύεται στο πόκερ, ένα παιχνίδι που για πάνω από έναν αιώνα διασκεδάζει τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το πρόβλημα με το πόκερ ήταν ότι απαιτούσε φυσική παρουσία και, μάλιστα, παιζόταν με περιορισμένο αριθμό παικτών σε ένα τραπέζι. Στη σημερινή εποχή μία τέτοιου είδους διασκέδαση είναι δύσκολη για έναν μέσο πολίτη, αφού ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος.

Με την αλλαγή της χιλιετίας, ωστόσο, τα online καζίνο πέρασαν στον ψηφιακό κόσμο και η εφαρμογή της PokerStars επέτρεψε στους παίκτες να έχουν τα πάντα στην παλάμη του χεριού τους: από την ορολογία και την ιεραρχία των χεριών έως τη δυνατότητα να παίζουν εξ’ αποστάσεως. Έτσι, το πρόβλημα λύθηκε, η διασκέδαση έφυγε από τα φυσικά κτίρια και έφτασε στη μορφή που το παιχνίδι πρέπει να έχει στη σημερινή εποχή. Κάπως έτσι η εφαρμογή της PokerStars βελτιώνει την καθημερινότητά μας για τη διασκέδαση, όπως κάνει και η Noom για τη διατροφή μας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο μετράμε τα κιλά μας και, κυρίως, πώς τα χάνουμε. Στηρίζεται κυρίως στην ψυχολογία του ατόμου παρά στην μέτρηση θερμίδων, αν και αυτό είναι αναπόφευκτο στη διάρκεια της χρήσης της εφαρμογής. Εκεί που εστιάζει όμως είναι στο να αναγνωρίσει ο χρήστης συμπεριφορές που τον κάνουν να τρώει τις ανθυγιεινές τροφές. Παράλληλα, ενημερώνει για τα σημαντικά οφέλη της διατροφής, της δίαιτας και της άσκησης στη ζωή μας.

Για τη σωματική άσκηση δεν χρειάζεται το Noom, αλλά η εφαρμογή Future αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά. Αντί να μας ζητάει να κάνουμε ασκήσεις, μας φέρνει σε επαφή με έναν προσωπικό γυμναστή που παρακολουθεί την πρόοδό μας μέρα με την ημέρα. Αφού απαντήσουμε σε ένα ερωτηματολόγιο, στήνεται ένα πλάνο ανάλογα με τις ανάγκες και το προσωπικό μας στιλ. Ο κατάλληλος γυμναστής εμφανίζεται στο προφίλ μας και μαζί του, σε πραγματικό χρόνο, στήνουμε το πλάνο εκγύμνασης.

Καλή ζωή χωρίς καλό ύπνο δεν υπάρχει, γι’ αυτό το Sleep Cycle υπόσχεται να μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Απλώς βάζεις το κινητό δίπλα στο κρεβάτι σου πριν πέσεις για ύπνο κι αυτό καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο κοιμόμαστε. Υπολογίζει τους κύκλους του ύπνου, τα προβλήματα της αναπνοής, τις διαφορετικές φάσεις τις οποίες περνάμε στον ύπνο μας και χρησιμοποιεί το μικρόφωνο και το accelerometer του κινητού για να μας κρατάει ενήμερους για όσα συμβαίνουν όσο κοιμόμαστε. Φυσικά, διαθέτει ξυπνητήρι με ήχους της φύσης και έξυπνη λειτουργία που φροντίζει να μας ξυπνάει την κατάλληλη στιγμή και όχι στον βαθύ ύπνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά