Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του μέλλοντος

Έτσι θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του μέλλοντος

Δείτε βιντεο

Η Γαλλία παρουσιάζει πώς θα είναι τα κινητά τηλέφωνα στο μέλλον.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε είναι όλο και πιο δύσκολο να θυμηθούμε ότι κάποτε έμοιαζαν με σταθερά και εξυπηρετούσαν μόνο τη χρήση της ομιλίας.

Ωστόσο, πλέον, τα κινητά τηλέφωνα –και μάλιστα τα smartphones– αποτελούν το βασικό μέσο επικοινωνίας και αναζήτησης πληροφοριών για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο: Όχι μόνο έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας αλλά και έχουν αλλάξει τη ζωή μας για πάντα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις μας επιτρέπουν πλέον να φανταζόμαστε κινητά τηλέφωνα που φορτίζονται από τον αέρα και τον ήλιο, που διπλώνουν, τεντώνουν ή φοριούνται – ακόμα και τηλέφωνα τατουάζ!

 

Οι οθόνες που θα συνοδεύουν τα μελλοντικά κινητά θα είναι σίγουρα ευέλικτες:

Ήδη στο εμπόριο κυκλοφορούν αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Ωστόσο, η χρήση τους δεν είναι ακόμη μαζική. Εντούτοις, τέτοιου είδους συσκευές, οι οποίες θα αλλάζουν διάσταση ανάλογα με το περιεχόμενο που καταναλώνουμε ή τη λειτουργία που επιτελούν, αναμένεται να γίνουν κοινός τόπος στο μέλλον. Θέλετε απλά να μιλήσετε; Το κρατάτε στη μικρότερη διάσταση. Θέλετε να δείτε ταινία; Μία μεγαλύτερη οθόνη θα ξεδιπλώνεται στα χέρια σας, καθιστώντας ανύπαρκτα τα όρια μεταξύ smartphone και tablet.

Το «ηλεκτρονικό» τατουάζ του Μπίλ Γκέϊτς

Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει προβλέψει μία νέα τεχνολογία που, μεταξύ άλλων, θα αντικαταστήσει τα smartphone: τα ηλεκτρονικά τατουάζ. Αν και όχι τόσο πρωτοποριακή –άλλωστε το Χόλιγουντ και η λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας έχουν ήδη παρουσιάσει σχετικά concept–, η ιδέα του Μπιλ Γκέιτς συνίσταται στο ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό τατουάζ στο χέρι τους, προκειμένου να τηλεφωνήσουν, να στείλουν μηνύματα ή να αναζητήσουν μια διεύθυνση. Αν και η εν λόγω τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ίσως και να αποκτήσει τέτοια δυναμική που να αντικαταστήσει τα σημερινά smartphone.

Πόσο προβλέψιμο μπορεί να είναι το μέλλον των κινητών τηλεφώνων; Κάποιες από τις παραπάνω προβλέψεις ίσως υλοποιηθούν. Κάποιες μπορεί να παραμείνουν απλά προβλέψεις, ενώ άλλες ενδεχομένως να έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις που προωθούν μεγάλες εταιρίες, τεχνολογικά εργαστήρια και ερευνητικά ινστιτούτα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον γίνει προέκταση του εαυτού μας, αλλάζοντας τη ζωή μας για πάντα. Και στο μέλλον θα την αλλάξουν ακόμη πιο δραστικά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις