Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κομισιόν: “Καμπάνα” στην Ελλάδα για τους χάρτες πλημμυρών

Κομισιόν: “Καμπάνα” στην Ελλάδα για τους...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε..Ε για μη επικαιροποίηση χαρτών για πλημμύρες, καθώς και για καθυστέρηση πληρωμών από νοσοκομεία

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθυστερήσεις πληρωμών από δημόσια νοσοκομεία αλλά και για τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο λόγω καθυστερήσεων πληρωμών από τα δημόσια νοσοκομεία (πολιτικά και στρατιωτικά) στους προμηθευτές τους.

Η οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών υποχρεώνει τις δημόσιες αρχές να εξοφλούν τα τιμολόγιά τους εντός 30 ημερών (ή 60 ημερών για τα δημόσια νοσοκομεία).

Οι καθυστερήσεις πληρωμών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, μειώνοντας τη ρευστότητα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη, παρεμποδίζοντας την ανθεκτικότητα και δυνητικά παρεμποδίζοντας τις προσπάθειές τους να γίνουν πιο πράσινες και πιο ψηφιακές. Στο τρέχον οικονομικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις, και ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βασίζονται σε τακτικές πληρωμές για να λειτουργήσουν και να διατηρήσουν την απασχόληση.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν παρείχε επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνων πλημμύρας και επικινδυνότητας πλημμύρας, όπως απαιτείται από την οδηγία 2007/60/ΕΚ για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας («οδηγία για τις πλημμύρες»). Το άρθρο 14 παράγραφος 2 την εν λόγω οδηγίας υποχρέωνε τα κράτη-μέλη να επανεξετάσουν και, εφόσον απαιτείται, να επικαιροποιήσουν τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας έως τις 22 Δεκεμβρίου 2019 ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 1, τα κράτη-μέλη όφειλαν να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή την επανεξέταση και, κατά περίπτωση, την επικαιροποίηση των εν λόγω χαρτών τρεις μήνες μετά την εν λόγω ημερομηνία, δηλαδή έως τις 22 Μαρτίου 2020.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν έκλεισε χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο νησί της Ζακύνθου εντός προστατευόμενης περιοχής Natura 2000. Ο χώρος υγειονομικής ταφής αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και ρυπαίνει το τοπικό περιβάλλον. Μολονότι ο χώρος υγειονομικής ταφής δεν λειτουργεί εδώ και περισσότερα από πέντε έτη, πρέπει όχι μόνο να κλείσει, αλλά και να αποκατασταθεί, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με απόφαση του Δικαστηρίου του 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις