Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοτική Αρχή σε Σβόλη: «Σύγχυση ή συνειδητή εξαπάτηση του λαού;»

Δημοτική Αρχή σε Σβόλη: «Σύγχυση ή συνει...

H απάντηση στα όσα είπε για την κοινωνική της πολιτική

 Απάντηση στον Κώστα Σβόλη για την κριτική στην κοινωνική πολιτική της δίνει η Δημοτική Αρχή.

"Η ανακοίνωση του κυρίου Σβόλη, του επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζει τη Δημοτική Αρχή ως υπεύθυνη για τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση, μας γεννά κάποιους προβληματισμούς.

Υπάρχει φτώχεια και οικονομική εξαθλίωση; Και αν ναι, ποιες είναι οι αιτίες της και ποια τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να ανακουφίσει τον ελληνικό λαό;

Ας μας απαντήσει ο κύριος Σβόλης, μιας και με τόση σπουδή έχει μελετήσει τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ), ποιος είναι αυτός που εισπράττει τα έσοδα απ’ τη φοροληστεία που διεξάγεται εις βάρος του ελληνικού, του πατραϊκού λαού; Και πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα στη συνέχεια, γιατί στον Δήμο Πατρέων και τον ΚΟΔΗΠ δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο Δήμος να χρηματοδοτεί και τον ΚΟΔΗΠ, για να φέρει εις πέρας τις υπηρεσίες που με τόσο κόπο προσφέρει. Και αυτό δεν είναι δεδομένο, γίνεται γιατί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας δεν θεωρεί την κοινωνική δικαιοσύνη «ουτοπία», στην οποία ειρωνικά αναφέρεται η κυβερνητική παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμα μια φορά, επισημαίνουμε ότι τα τρόφιμα που χορηγούνται, στο κοινωνικό παντοπωλείο του ΚΟΔΗΠ, προκύπτουν κυρίως από πόρους του Δήμου, αλλά και από χορηγίες φορέων, συλλόγων και δημοτών. Δαπανώνται ετησίως 400-500 χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του Δήμου, ενώ θα έπρεπε να τα χορηγεί η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα κονδύλια που δαπανούμε διαρκώς αυξάνονται, όμως φυσικά και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Η πόλη μας δεν έχει ανάγκη από παρατάξεις που μοναδικό τους σκοπό έχουν να απαλλάσσουν διαχρονικά το σύστημα από τις ευθύνες του.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κύριος Σβόλης, θα συνεχίσει να είναι «χειροκροτητής» της κυβέρνησης; Θα στραφεί κάποια φορά απέναντί της, διεκδικώντας όσα έχει ανάγκη η Πάτρα;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις