Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδρομή από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

Εκδρομή από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτ...

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 - Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη για την προβολή «Είμαστε αστρόσκονη», επίσκεψη στην έκθεση «Life in Space» καθώς & ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της, διοργανώνει εκπαιδευτική-επιστημονική ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023. Η εκδρομή θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο για την προβολή «Είμαστε αστρόσκονη», επίσκεψη στην έκθεση «Life in Space» καθώς και ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκδρομή είναι ανοιχτή για όλο το κοινό.

Η παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη» είναι το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Πατρινού αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου και έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του, με ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis και αφηγητή τον Διονύση Σιμόπουλο. Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο.

Η έκθεση «Life in Space» προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα. Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία.

*Το ακριβές πρόγραμμα της εκδρομής είναι υπό διαμόρφωση αλλά θα περιλαμβάνει αναχώρηση από Πάτρα το πρωί, επίσκεψη στην προβολή και την έκθεση, ελεύθερο χρόνο και επιστροφή στην Πάτρα αργά το βράδυ.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην εκδρομή γράψτε για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική ενημέρωση για το κόστος συμμετοχής στο [email protected].

Το σάιτ της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» είναι το http://www.orionas.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις