Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοφία Πουλή: Η πατρινή εικαστικός που μεταμορφώνει βότσαλα της Μάνης- ΦΩΤΟ

Σοφία Πουλή: Η πατρινή εικαστικός που με...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Θέλησε να τους δώσει έκφραση ή ακόμα και συνείδηση

Μοναδικές δημιουργίες με πρώτη ύλη τα βότσαλα της Μάνης φιλοτεχνεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια η πατρινή εικαστικός Σοφία Πουλή.

Βότσαλα, λογής λογής μεταμορφώνεται στα χέρια της και αποκτούν έκφραση ή ακόμα και συνείδηση. Σε πολλές περιπτώσεις τις πέτρες συνοδεύουν κουτιά που έχουν διακοσμηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο…

«Είμαι ένας άνθρωπος που κατά διαστήματα διακατέχεται από ανησυχίες. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στη Μάνη, περπατούσα και ξαφνικά στα πόδια μου είδα σμιλεμένα, στρογγυλεμένα βότσαλα. Αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν από τα άγρια βράχια να προκύπτουν στρογγυλά βότσαλα μπροστά στα πόδια μου» λέει στο thebest.gr.

Όπως εξηγεί μιλώντας για το πώς πήρε την απόφαση να αρχίσει να μεταμορφώνει βότσαλα, «βλέποντας το σχήμα και τα χρώματα τους σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να μην περνούν απαρατήρητα. Ήθελα να κάνω όσους τα βλέπουν να τα αγαπήσουν και να τα βάλουν στο σπίτι τους, να τα πάρουν στα χέρια τους. Δεν τα κοίταξα μόνο, τα παρατήρησα και θέλησα να τους δώσω έκφραση ή ακόμα και συνείδηση.

Γέμισα ένα πορτ μπαγκάζ βότσαλα κι άρχισα δειλά δειλά να κάνω πειράματα. Αποφάσισα τελικά ότι ήθελα να τα κάνω να μοιάζουν με κοσμήματα. Κάθε πέτρα που φτιάχνω είναι διαφορετική, εκείνη με καθοδηγεί για το πώς θα καταλήξει στα χέρια μου, δε σκέφτομαι από πριν.

Είναι κάτι με οποίο ασχολούμαι τέσσερα χρόνια. Μου κάνει μέχρι και σήμερα εντύπωση αυτή η ηρεμία που έχουν τα βότσαλα της Μάνης. Κάθε χρόνο πηγαίνω και μαζεύω από εκεί. Η αγάπη μου είναι το βασικό συστατικό».

Να σημειώσουμε ότι έργα της Σοφίας Πουλή πρόσφατα εκτέθηκαν στο χώρο γραμμάτων και τέχνης Πολύεδρο προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις