Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύμα τριών μέτρων «σκέπασε» τους λουόμενους σε παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο - ΒΙΝΤΕΟ

Κύμα τριών μέτρων «σκέπασε» τους λουόμεν...

Καθώς το κύμα ξεχύθηκε προς την ξηρά, παρέσυρε τους παραθεριστές και όλα τα υπάρχοντά τους

Πανικός επικράτησε την Κυριακή σε παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο όταν ένα τεράστιο κύμα «χτύπησε» την ακτή παρασύροντας τους εκατοντάδες λουόμενους που απολάμβαναν το μπάνιο τους.

 Καθώς το κύμα ξεχύθηκε προς την ξηρά, παρέσυρε τους παραθεριστές και όλα τα υπάρχοντά τους και τελικά πλημμύρισε έναν κοντινό δρόμο. Το ύψος του κύματος έφτανε τα τρία μέτρα, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ δεν είναι σαφές αν κάποιος τραυματίστηκε σοβαρά.

 Η ακριβής αιτία του τεράστιου κύματος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά υπάρχουν δύο πιθανότητες που μπορεί να ευθύνονται.

Την Κυριακή, μια μεγάλη καταιγίδα στροβιλιζόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό ακριβώς νοτιοανατολικά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Παρόλο που το κέντρο της καταιγίδας βρισκόταν αρκετά μακριά από τη θάλασσα, ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να δημιουργήσει μεγάλα κύματα που θα μπορούσαν να φτάσουν εκατοντάδες μίλια από το κέντρο της, μεταξύ άλλων και κατά μήκος της ακτής της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, όπου βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο.

 Η αιτία πίσω από το κύμα που έμοιαζε με τσουνάμι θα μπορούσε επίσης να είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως «κύμα αθλητικών παπουτσιών». Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά τα κύματα μπορούν να ξεφύγουν από τους παραθεριστές και να τους πιάσουν απροετοίμαστους.

 «Τα κύματα παπουτσιών είναι δυνητικά θανατηφόρα κύματα που ανεβαίνουν πιο ψηλά στην παραλία από ό,τι αναμενόταν, προσπερνώντας τους ανυποψίαστους», εξηγεί η NOAA στον ιστότοπό της. «Μπορεί να υπάρξουν 10 έως 20 λεπτά μικρών κυμάτων ακριβώς πριν χτυπήσει ένα κύμα αθλητικών παπουτσιών. Οι παραθεριστές μπορεί να παρασυρθούν στον ωκεανό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις