Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλημμύρα στην Πάτρα: Εγκλωβισμοί σε αυτοκίνητα, κοπές δέντρων και άντληση υδάτων- Ένα επεισοδιακό πρωινό με δεκάδες κλήσεις για βοήθεια  

Πλημμύρα στην Πάτρα: Εγκλωβισμοί σε αυτο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Aν κρατούσε λίγα λεπτά ακόμα η βροχή το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο. Οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν να γίνει κάτι γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας και πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα»

Δεκάδες ήταν η κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νεροποντής που έπληξε την Πάτρα το πρωί.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλης Φερτάκης «την πρώτη κλήση η Πυροσβεστική τη δέχθηκε στις 09:04. Η υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 55 κλήσεις, τρεις από αυτές αφορούσαν σε εγκλωβισμούς ατόμων σε αυτοκίνητα.

Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν πίσω από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Ήταν το πρώτο συμβάν στο οποίο επιχειρήσαμε, και εγώ ως αξιωματικός υπηρεσίας. Επίσης μέσα σε ένα αγροτικό όχημα τρία άτομα εγκλωβίστηκαν καθώς συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος νερού. Το όχημα ακινητοποιήθηκε ενώ το νερό έφτανε ως τη μέση της πόρτας. Ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο Ρίο και ένα στοn Καστελόκαμπο.

Δεχθήκαμε επίσης έξι κλήσεις για κοπές δέντρων, δύο κλήσεις οδοστρώματος  και  33 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Στις υπόλοιπες 11 περιπτώσεις έγινε απλή καταγραφή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Φερτάκης, «οι κλήσεις που δέχθηκε η πυροσβεστική ήταν αρκετές. Έγιναν κάποιες αντλήσεις. Μπήκαν νερά σε σπίτια και καταστήματα, ισόγεια, γκαράζ, υπόγεια, όμως επειδή το φαινόμενο δεν είχε διάρκεια δεν χρειάστηκε σε όλες τις περιπτώσεις να γίνει άντληση. Εάν το φαινόμενο δεν εξασθενούσε σύντομα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, αν κρατούσε λίγα λεπτά ακόμα η βροχή το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο. Οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν να γίνει κάτι γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας και πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις