Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Agrifood Leadership: Το πρώτο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Πάτρα

Agrifood Leadership: Το πρώτο πρόγραμμα ...

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Στην Πάτρα, από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το πρώτο βιωματικό τριήμερο του Agrifood Leadership, του εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. 

 Το πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να γίνουν μέλος μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και, παράλληλα, να δουν και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, στη μεταποίηση, στο μάρκετινγκ, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Agrifood Leadership στην Πάτρα, με χορηγό την πολυεθνική εταιρεία λιπασμάτων COMPO EXPERT, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις προσωπικές ηγετικές τους δεξιότητες, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Γιάννη Μαυροκορίδη. Παρακολούθησαν, επίσης, την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κας Φωτεινής Γιαννακοπούλου, Γενικής Διευθύντριας του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, με τίτλο “Η εργασία στον αγροδιατροφικό τομέα”, όπως και του κ. Κωνσταντίνου Ωραιόπουλου, General Manager Greece, Balkans & Middle East COMPO EXPERT, με τίτλο “Cultural Diversity in Business”. Την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της COMPO EXPERT, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και εφοδιαστικής αλυσίδας των λιπασμάτων.

 Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η κα. Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, καλωσορίζοντας με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα τους συμμετέχοντες, ανέφερε: «Το Agrifood Leadership υπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας μιας νέας γενιάς ηγετών, γυναικών και ανδρών, σε όλη την αλυσίδα της Αγροδιατροφής. Πιστεύουμε σε κάθε έναν από σας ξεχωριστά αλλά και στη δύναμη και δυναμική της ομάδας. Θα δημιουργήσετε τη βάση μιας κοινότητας ανθρώπων και επαγγελματιών, οι οποίοι θα φέρουν την επόμενη μέρα στον κλάδο. Ευχαριστώ όλη την ομάδα του οργανισμού μας για την αφοσίωση και την εργασία τους, καθώς και όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της δράσης για τη συνδρομή τους».

 Ο κ. Πάνος Χαμακιώτης, Regional Director EMEA South (South & East Europe, Middle East, Africa) COMPO EXPERT GROUP - CEO & Managing Director COMPO EXPERT Hellas & Spain τόνισε: «Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να καλωσορίσουμε το Agrifood Leadership στις εγκαταστάσεις μας αλλά και να συμμετάσχουμε ενεργά στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, από τη ‘θέση του οδηγού’. Είμαστε και εμείς αρωγοί, για να γιορτάσουμε την αφετηρία μιας νέας εποχής για τα νέα στελέχη του χώρου, μιας εποχής που θα δει αυτούς τους νέους ηγέτες να αναδύονται στον κόσμο της Αγροδιατροφής. Είναι καθήκον μας να επιδιώκουμε την εξέλιξη, την αριστεία, τη συνεχή εκπαίδευση, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα».

 Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

 Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

 Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και Day Group, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKY EXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Η επόμενη εκπαίδευση του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια μεταξύ 24-26 Νοεμβρίου 2023, με τη χορηγία της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις