Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση «Ζωγραφίζοντας τη Λέξη» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακο...

Εκ μέρους του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, μίλησε ο Διευθυντής του Κ. Μανιατόπουλος, η πρόεδρος του Μουσείου Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου & η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωγραφίζοντας τη Λέξη», η οποία περιλαμβάνει ανεκτίμητους θησαυρούς χαρακτικής, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, στην οδό Μαιζώνος παρουσία πολλών φίλων των εικαστικών.

Η έκθεση θα φιλοξενείται έως την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade.

Στην τελετή  των εγκαινίων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μίλησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον πολιτισμό και ιδιαίτερα στο χώρο των εικαστικών από τον Δήμο της Πάτρας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Εκ μέρους του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, μίλησε ο Διευθυντής του, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, η πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου και η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού. Την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη εκπροσώπησε και μίλησε  το μέλος του Δ.Σ. Ρένα Σκαρλάτου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, Πέτρος Βάης, τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής (Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ζεραλντίν Ζωρζέ, Άννα Καρατζά), η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας, Χριστίνα Δευτεραίου, ο πρόεδρος της Εταιρίας Αχαϊκών Σπουδών και του ιδρύματος Τοπάλη Βαγγέλης Πολίτης και η υπεύθυνη της γκαλερί Cube, Λιάνα Ζωζά.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει οργανωμένες ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-624-088 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Τρίτη - Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. / Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Mαιζώνος 110 – www: patrasculture.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture