Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον λαμπρό εορτασμό του Αγίου Γερασίμου στις 19 και 20/10

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον λαμπρό εορτασμ...

Στις ιερές ακολουθίες στο ναό στην Ακτή Δυμαίων χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2023 η μνήμη της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Πατρών, στην Ακτή Δυμαίων.

Παραμονή της εορτής, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Θεοδωράτο, ενώ το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Χρήστο Μακρή.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2023, τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Πόρο της Κεφαλονιάς. Ο κ. Χρύσανθος στο κήρυγμα του έκανε εκτενή αναφορά στον Άγιο Γεράσιμο, στον ασκητικό βίο και στα διδάγματα και θαύματα του.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας σύμφωνα με το πρόγραμμα, εψάλη ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεράσιμο και επακολούθησε Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αναφέρθηκε στην οσιακή βιωτή του Αγίου Γερασίμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς του αγώνες που τον κατέστησαν επίγειο άγγελο και ουράνιο άνθρωπο, στην παρουσία του και στην μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος», καθώς και αρχές και φορείς του τόπου.

*Να προσθέσουμε πως φέτος στις λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά, παρέστη και χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, υπέρτιμος καί έξαρχος Ὡκεανῶν, Ἀτλαντικοῦ τε καί Εἱρηνικοῦ, κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις