Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ό,τι πρέπει για 28η Οκτωβρίου: 4 ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες αποδράσεις

Ό,τι πρέπει για 28η Οκτωβρίου: 4 ιδανικο...

Αποτελούν ιδανικές επιλογές

Πολλοί είμαστε εμείς που παρόλο που θέλουμε διακαώς να πραγματοποιήσουμε μια μίνι απόδραση δυστυχώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς οι υποχρεώσεις στην καθημερινότητά μας είναι πολλές.

Ακόμα κι αν δεν έχουμε αρκετές μέρες στη διάθεση μας, ωστόσο, λύσεις υπάρχουν.

 Υπάρχουν, βλέπετε, μέρη  που μπορεί σε περίπτωση που δεν έχουμε στη διάθεση μας ούτε δύο γεμάτες ημέρες για μια εκδρομή, να πάμε αυθημερόν και να ξεφύγουμε για λίγες ώρες από τη ρουτίνα της πόλης.

 Οι τέσσερις προορισμοί που ακολουθούν έχουν τα πάντα και σίγουρα αποτελούν ιδανικές επιλογές για όλους εμάς που επιθυμούμε τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο!

 Μήπως να τους σκεφτούμε σοβαρά για την 28η Οκτωβρίου που πλησιάζει;

Χαλκίδα
 Πρόκειται για έναν σχετικά παρεξηγημένο προορισμό που απέχει κάτι λιγότερο από μια ώρα από την Αθήνα, ενώ αποτελεί μέρος που οι περισσότερο έχουμε ήδη επισκεφθεί. Ωστόσο, η Χαλκίδα ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια πολύ καλή και τίμια λύση σε περίπτωση που ψάχνετε ένα μέρος κοντινό για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα.

 Με αρκετές ομορφιές, αλλά και επιλογές για όλους, η Χαλκίδα σας υποδέχεται περνώντας τη νέα κρεμαστή γέφυρα, ενώ από την παλιά κινητή γέφυρα μπορείτε να δείτε τα «τρελά νερά» που ανά έξι ώρες αλλάζουν κατεύθυνση. Μιλάμε για μια πόλη που προσφέρει πληθώρα επιλογών για μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 Ένα από τα spots που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε επισκεφθεί μέχρι σήμερα και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία, είναι το κάστρο του Καράμπαμπα που βρίσκεται πάνω από την πόλη και προσφέρει μοναδική θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο.

Αίγινα

Αν και η Αίγινα ανέκαθεν αποτελούσε δημοφιλέστατο καλοκαιρινό προορισμό, εμείς σας την προτείνουμε και για φθινόπωρο. Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και ειδικά αν ο καιρός μας κάνει τη χάρη, η εκδρομή εκεί θα θυμίσει έντονα άνοιξη. Απέχει μόλις 35 λεπτά από τον Πειραιά με το ιπτάμενο δελφίνι και σίγουρα είναι ό,τι πρέπει εάν δεν μπορείτε να λείψετε από τη βάση σας για αρκετές ημέρες.

 Εκτός από τα σημαντικά της αξιοθέατα -όπως λόγου χάρη τα πολλά αρχαιολογικά της μνημεία-, φημίζεται και για τις καλές τις ψαροταβέρνες, καθώς επίσης και για τις πολύ ωραίες βόλτες που εξασφαλίζει στους παραθεριστές. Μια επίσκεψη στην πευκόφυτη ενδοχώρα προς την Αγία Μαρίνα, περίπατοι στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού ή στον Ναό της Αφαίας με την καταπληκτική θέα, σίγουρα θα σας αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Λίμνη Δόξα

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μιλάμε για μια από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης. H τεχνητή λίμνη Δόξα θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποιο μέρος των Άλπεων, αλλά για καλή μας τύχη τη βρίσκουμε στην Ελλάδα. Και το καλύτερο; Απέχει μόνο δυο ώρες από την Αθήνα.

 Το «Ποντικονήσι της Κορινθίας» ενώνεται με τη στεριά με μία στενή λωρίδα γης. Στα βόρεια της λίμνης δεσπόζει η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, όταν δηλαδή μεταφέρθηκε από την παλιά της τοποθεσία το νησάκι στη λίμνη Δόξα (από εκεί και η ονομασία Παλιομονάστηρο).

 Στο τριώροφο μοναστήρι με την εσωτερική αυλή και τα περιμετρικά διατεταγμένα κελιά, είχε συσταθεί η έδρα της Φιλικής Εταιρείας από τον ηγούμενο Ναθαναήλ. Η θέα από το μπαλκόνι της Μονής είναι μοναδική, ειδικά αν συνοδεύεται από το γλυκό τριαντάφυλλο που προσφέρουν με χαρά οι καλόγεροι στους επισκέπτες.

Δελφοί

Η αλλιώς… «ο ομφαλός της γης» όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Το φθινόπωρο είναι η ιδανικότερη εποχή για να επισκεφθούμε τους Δελφούς, προκειμένου να αποφύγουμε τις ορδές τουριστών που κατακλύζουν τους χώρους.

 Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών που σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία κατά την αρχαιότητα. Δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται η σύγχρονη πόλη των Δελφών με θέα στον ελαιώνα της Άμφισσας και στον κόλπο της Ιτέας.

 Τα αξιοθέατα των Δελφών είναι αναρίθμητα. Ωστόσο, από αρχαιολογικής άποψης, τα πιο σημαντικά είναι ο Ναός του Απόλλωνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών, ο Θησαυρός των Αθηναίων, η Ιερά Οδός, η Κασταλία Πηγή και ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας.

 Σα να λέμε… όρεξη και χρόνο να έχουμε να τα επισκεφτούμε όλα.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life