Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά Καμενίτσας Δυτικής Αχαΐας λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Λο...

Το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2023 - Εναγκαλιζόμαστε προσευχητικά τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ασθενείς και όλους τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ανέφερε

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά Καμενίτσας Δυτικής Αχαΐας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον άγιο, ένδοξο και ευαγγελιστή Λουκά που εόρτασε τη συγκεκριμένη μέρα η αγία μας Εκκλησία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ευαγγελιστής Λουκάς υπήρξε συνοδοιπόρος, ιατρός και βοηθός του Αποστόλου Παύλου στο αποστολικό έργο.

Ο ιερός ευαγγελιστής Λουκάς μας δίνει πληροφορίες για την ζωή και το έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού όπως την γέννηση, επισκέψεις των ποιμένων, τον ευαγγελισμό και άλλα γεγονότα. Πολλές πληροφορίες για την διδασκαλία του Κυρίου μας, τις παραβολές και μιλά για την πίστη, την δικαιοσύνη, την ελπίδα, την αγάπη και την πραγματική και ουσιαστική ελευθερία.

Ο ευαγγελιστής Λουκάς υπήρξε και αγιογράφος όπου αγιογράφησε εικόνες που εικονίζουν την υπερευλογημένη Θεοτόκο. Αυτές οι εικόνες του ευαγγελιστού Λουκά σώζονται μέχρι και σήμερα.

Αν αδελφοί μου μελετάμε το ευαγγέλιο και το κάνουμε βίωμα μας και τρόπο ζωής μας τότε θα κάνουμε την ζωή μας και τον κόσμο παράδεισο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρύσανθος προσθέτοντας πως «σήμερα που τιμάμε τον ευαγγελιστή Λουκά τον ιατρό προσευχητικά εναγκαλιζόμαστε τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, τους εθελοντές, τους ασθενείς και όλους τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας και ευχόμεθα ο Κύριος να χαρίζει ψυχοσωματική υγεία, δύναμη και ευλογία».

Τέλος, ο κ. Χρύσανθος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας, του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τους πιστούς που προσήλθαν να εκκλησιαστούν, να προσευχηθούν, να αγιασθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις