Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό στο Άσυλο Ανιάτων- Νόσησαν σχεδόν όλοι- Πώς μπήκε ο ιός στο ίδρυμα

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό στο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η πρόεδρος του ιδρύματος

Δεκάδες είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων Γωγώ Καραλή, «η εμφάνιση του κορωνοϊού αυτής της μετάλλαξης στο ίδρυμα ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου κι βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα. Από το σύνολο των περιθαλπόμενων έχουν νοσήσει 82 άτομα από τα οποία τα 38 είναι αρνητικά πλέον. Σήμερα έχουμε ενεργά 44 κρούσματα.

Το θετικό είναι ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα που δίνει έναν δυνατό πυρετό στην αρχή και συνεχίζει με δέκατα μέχρι την αρνητικοποίηση. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη χτυπάει το άνω αναπνευστικό που σημαίνει ότι δε δημιουργεί λοιμώξεις των πνευμόνων και αυτό βοηθά στο να κυλήσουν τα πράγματα πιο ομαλά. Στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο από τους γιατρούς χορηγούνται αντιικά φάρμακα σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το κράτος ενώ έχουμε δίπλα μας και τον ΕΟΔΥ που κάνει tests στους εργαζόμενους και στους περιθαλπόμενους του ιδρύματος. Αυτό το διάστημα νόσησαν 21 εργαζόμενοι του ιδρύματος, 17 από το νοσηλευτικό προσωπικό και 4 από το βοηθητικό».

Όπως αναφέρει η κα Καραλή «σε κάθε βάρδια γίνεται τεστ covid. Παρόλα αυτά ο ιός ήρθε από κάποια νοσηλεύτρια μας που παρείχε φροντίδα σε περιθαλπόμενο μας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.  Δυστυχώς οι επιστήμονες δεν έχουν απαντήσει πόσες μέρες πριν επωάζεται ο ιός πριν εκδηλωθεί και πόσο μεταδίδεται σε αυτή τη φάση.

Δεν μπαίνει κανείς στο ίδρυμα παρά μόνο οι εργαζόμενοι. Οι προμηθευτές αφήνουν τα πράγματα έξω από το ίδρυμα.  Ενημερώνουμε καθημερινά τους συγγενείς και πάμε σε μία εκτόνωση του φαινομένου. Όσο περνούν οι μέρες είναι λιγότερα τα κρούσματα ενώ το ίδρυμα ελέγχεται συνέχεια από δημόσιες υπηρεσίες και το πόρισμα λέει ότι έχουμε τηρήσει ότι προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Να σημειώσουμε ότι στο ίδρυμα δεν έχει υπάρξει θάνατος από κορωνοϊό.

Όταν τελειώσει αυτή η φάση θα ξεκινούμε αντιγριπά φάρμακα και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουμε νέο εμβολιασμό για τον covid που καλύπτουν νέες μεταλλάξεις. Εκτός από τα tests και τα εμβόλια που είναι κρατική υπόθεση, τις υπόλοιπες δαπάνες τις καταβάλει το ίδρυμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις