Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ο Αντώνης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Αποστολόπουλος συστήνουν την εικαστική τους δουλειά στο Πολύεδρο

Πάτρα: Ο Αντώνης Παπαγεωργίου και ο Νίκο...

Πρόκειται για 2 νέα, χαρισματικά παιδιά με καταγωγή από την Πάτρα που είχαν θητεύσει στο εργαστήρι του Νίκου Νικολάου & τώρα φοιτούν στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στις 8 το βράδυ στο Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής δύο νέων και ταλαντούχων εικαστικών από την Πάτρα, του μόλις 20χρονου Νίκου Αποστολόπουλου που φοιτά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι του Καθηγητή Πάνου Χαραλάμπους, και του 21χρονου Αντώνη Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι εγγονός του αείμνηστου Αντώνη Μεθενίτη του γνωστού και με πολύχρονη πορεία βιβλιοπωλείου που άφησε εποχή στα πολιτιστικά πράγματα της Πάτρας.

Οι δυό τους λοιπόν έχοντας από μικρή ηλικία θητεύσει στο εργαστήρι του εικαστικού Νίκου Νικολάου στην πλ. Βουδ, θέλησαν να κάνουν αυτή την έκθεση ως ένα φόρο τιμής στο δάσκαλο τους αλλά και για να τους γνωρίσει ο κόσμος και να δει τη δουλειά τους.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Παπαγεωργίου στο thebest.gr, στην έκθεση στο Πολύεδρο που θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2023, θα παρουσιάσουν 20 έργα ο ίδιος και άλλα 11 ο Νίκος Αποστολόπουλος. Ο Αντώνης Παπαγεωργίου είναι στο 4ο έτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι του Καθηγητή Δημήτρη Ζουρούδη.

Μιλώντας με δικά τους λόγια τα δύο αυτά εικοσάχρονα παιδιά αναφέρουν τα εξής σχετικά την πρώτη τους αυτή, εικαστική εξόρμηση:

«Ονομάζομαι Νίκος Αποστολόπουλος, γεννήθηκα, ενηλικιώθηκα στην Πάτρα και είμαι 20 χρονών. Από μικρός έδειξα κλίση στις τέχνες μαθαίνοντας μουσική, παρακολουθώντας μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και ζωγραφίζοντας από την προσχολική μου ηλικία. Στα 12 μου χρόνια ξεκίνησε το στοχευμένο μου ταξίδι στη ζωγραφική, που χάρη στην υποστήριξη των γονιών μου και στην καθοδήγηση του δασκάλου μου Νίκου Νικολάου, κατάφερα να εισαχθώ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στην οποία φοιτώ. 

Μέσα από τα έργα μου προσπαθώ να δώσω απαντήσεις στα ερωτήματά μου και να αποδώσω τη δική μου ματιά στη δημιουργία. Η θεματική των συγκεκριμένων έργων αναδεικνύει τις ψυχολογικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις του σύγχρονου ανθρώπου, απόρροια μιας παθογενούς κοινωνίας. Αυτό εμφανίζεται μέσω των έντονων χρωματικών αλλαγών, καθώς και αλλαγών της φόρμας, καταδεικνύοντας έτσι το εσωτερικευμένο αίσθημα του σύγχρονου ανθρώπου».

"Ονομάζομαι Αντώνης Παπαγεωργίου, γεννήθηκα στην Πάτρα πριν 21 χρόνια. Οι γονείς μου Τάσσος Παπαγεωργίου και Ηλιάνα Μεθενίτη καθώς και η αδερφή μου και οι παππούδες μου, από πολύ μικρή ηλικία με παρότρυναν να ασχοληθώ με αυτό που αγαπούσα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι λοιπόν με την τέχνη την ίδια περίοδο που έκανα τα πρώτα μου βήματα. Με την στήριξη των γονιών μου και του δασκάλου μου Ν. Νικολάου, μέσα στα χρόνια αναπτύχθηκα και πέτυχα στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Από τότε και μετά παράλληλα με τις σπουδές μου επικεντρώνομαι στο να δημιουργώ και να προσπαθώ να παραθέτω νέες οπτικές στην αντίληψη και την ερμηνεία της τέχνης.

Το έργο μου:

Το έργο μου βασίζεται στα συναισθήματα, όχι αυτά που δημιουργούνται παρατηρώντας έναν πίνακα, αλλά αυτά που προϋπάρχουν ήδη μέσα στον καθένα από εμάς. Βαθιά συναισθήματα ριζωμένα στην ψυχή του καθενός ξεχωριστά που πηγάζουν από το διαρκές άγχος που μας δημιουργούν οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής. Μέσω μιας κυρίως πεσιμιστικής και πολλές φορές ειρηνικής ματιάς αποτυπώνω κυρίως με ακρυλικά χρώματα αλλά και άλλα μέσα τον εσωτερικό κόσμο του περιβάλλοντός μου".

Ο Νίκος Αποστολόπουλος και ο Αντώνης Παπαγεωργίου μέσα από τα έργα τους φανερώνουν και τις διαφορετικές τους οπτικές και τεχνοτροπίες και αυτό το στοιχείο καθιστά και τη συγκεκριμένη διατομική έκθεση άκρως ενδιαφέρουσα.

*Τέλος όπως είδαμε στο πρόγραμμα του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147, το Σάββατο 21/10, στις 10:30 το πρωί με 12:30 το μεσημέρι στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων για παιδιά, θα γίνει ξενάγηση από τους Νίκο Αποστολόπουλο και Αντώνη Παπαγεωργίου στην έκθεση τους και εικαστικό παιχνίδι με την καθοδήγηση τους.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Νίκος Αποστολόπουλος.

Νίκος Αποστολόπουλος.

Νίκος Αποστολόπουλος.

Νίκος Αποστολόπουλος.

Αντώνης Παπαγεωργίου.

Αντώνης Παπαγεωργίου.

Εικαστικές Δημιουργίες του Αντώνη Παπαγεωργίου.

Εικαστικές Δημιουργίες του Αντώνη Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture