Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας - Αίγιο: "Η μάχη για την ασφάλεια βασίζεται στο σθένος των Αστυνομικών"

Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας - Αίγιο: "...

H ανακοίνωση για τα δυο περιστατικά στην Αιγιάλεια

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε ανακοίνωσή της για τα δυο περιστατικά στην Αιγιάλεια αναφέρει:"Για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιάλειας απέδειξαν την ετοιμότητά τους, το σθένος και τον επαγγελματισμό που τους διακατέχει.

Χθες 14/10/2024 στις 5:00 τα ξημερώματα το περιπολικό όχημα της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντόπισε συμμορία κακοποιών αποτελούμενη από τέσσερα άτομα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν αυτόματη ταμειακή μηχανή (ΑΤΜ) που βρίσκεται εγκατεστημένη σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην οδό Αιγιαλέως στο Αίγιο. Οι κακοποιοί άμεσα άρχισαν να πυροβολούν τους Αστυνομικούς οι οποίοι έδρασαν με επαγγελματισμό και αυτοθυσία ανταποδίδοντας τα πυρά, αποτρέποντας πλήρως τα σχέδια τους.

Οι Συνάδελφοί μας παρά του ότι μειονεκτούσαν αριθμητικά, έδωσαν μάχη για να συλλάβουν τους δράστες οι οποίοι τελικά με χρήση πυροσβεστήρων δημιουργήσαν ένα εκτεταμένο σύννεφο σκόνης να κατάφεραν να διαφύγουν. Μετά από εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή εντοπίστηκε πυρολημένο, το κλεμμένο πρόσφατα, όχημα διαφυγής τους.

Την προηγούμενη ημέρα δε, σε επιχείρηση της ίδιας υπηρεσίας, του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιάλειας στο κέντρο του Αιγίου μετά από καταγγελίες για συμμορίες ανηλίκων που ενεργούν περιστατικά βίας και εκφοβισμού σε βάρος άλλων ανηλίκων τραυματίστηκαν δύο Αστυνομικοί από δράστη οδηγό ο οποίος αντιστάθηκε στον έλεγχο και προσπάθησε να τους αποφύγει. Στην συνέχεια προσπάθησε εκ νέου να εμβολίσει Αστυνομικούς και τον διοικητή της υπηρεσίας Αστυνόμο Β ́ Ιορδάνη Μαγειράκη ο οποίος ήταν παρόν και συντόνιζε την όλη επιχείρηση. Ο δράστης παρά την ιλιγγιώδη ταχύτητα που ανέπτυξε στο κέντρο της πόλης, εγκλωβίστηκε από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της ίδιας υπηρεσίας και συνελήφθη.

Τα παραπάνω δύο περιστατικά το μεν ένα οργανωμένου εγκλήματος και το δε δεύτερο μικροεγκληματικότητας που συνέβησαν μέσα σε δύο μέρες στο Αίγιο αποδεικνύουν περίτρανα ότι και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αιγιάλεια δίνουν μάχη καθημερινά για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Πολιτών, παρά την σοβαρή έλλειψή προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού που χαρακτηρίζει και αυτή την υπηρεσία. Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι κάποια στιγμή τόσο η Πολιτεία όσο και η ηγεσία της υπηρεσίας μας πρέπει να αντιμετωπίσουν τις Αστυνομικές υπηρεσίες του Αιγίου ως υπηρεσίες μιας μεγαλούπολης και να τις ενισχύσουν με προσωπικό και μέσα, ώστε απρόσκοπτα να επιτελούν το έργο τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις