Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Έκθεση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργανώνει το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Πάτρα: Έκθεση για την επέτειο της 28ης Ο...

Εν όψει της εθνικής μας επετείου - Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανατρέξουν πίσω στα γεγονότα εκείνων των ημερών, στον βομβαρδισμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, κ.α.

Καθώς πλησιάζει η εθνική επέτειος του Όχι, της 28ης Οκτωβρίου 1940, αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο του Μουσείου Τύπου στην οδό Μαιζώνος 200, στην Πάτρα λειτουργεί έκθεση για την επέτειο.

Οι επισκέπτες μέσα από τη σημαντική θεματική αυτή έκθεση που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ – Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, εν όψει της εθνικής μας επετείου μπορούν να ανατρέξουν πίσω στα γεγονότα εκείνων των ημερών, στα πρώτα κρίσιμα 24ωρα του πολέμου, στον βομβαρδισμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 (η Πάτρα ήταν από τις πρώτες πόλεις που χτυπήθηκαν από τα Ιταλικά, εχθρικά αεροσκάφη), στους στρατιώτες που άρχισαν να φεύγουν για το μέτωπο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Θα μάθουν για τα καταφύγια και τη σίτιση των αμάχων, για τα θύματα των βομβαρδισμών, τη γερμανική εισβολή τον Απρίλιο του 1941, τα αντίποινα και τη λογοκρισία που επιβλήθηκε στον Τύπο καθώς & άλλες πτυχές της τοπικής ιστορίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν γεγονότα, μέσα από εφημερίδες που κατάφεραν να εκδίδονται κρυφά, ώστε να αποφεύγουν το καθεστώς της λογοκρισίας. Ευδιάκριτες στις σελίδες του Τύπου είναι και άλλες παράμετροι, όπως η αντίσταση και το σαμποτάζ.

Η έκθεση όπως προείπαμε, λειτουργεί στον χώρο του Μουσείου Τύπου στην οδό Μαιζώνος 200 στην Πάτρα, & θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00. Επίσης οργανωμένες επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού, και έπειτα από επικοινωνία με τη γραμματεία του Μουσείου (τηλ. 2610-310.488).

*Το Μουσείο Τύπου, ιδρύθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με έδρα την Πάτρα το 1956 και λειτουργεί από τις 28/5/1957.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture