Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται την Κυριακή 8/10 η μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια στο ναό Αγ. Νικολάου

Πάτρα: Τιμάται την Κυριακή 8/10 η μνήμη ...

Στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος - Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Καποδίστρια

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να τιμηθούν στην Πάτρα, τα 192 χρόνια από το θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας εστάλη από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Πατρών, το πρωί της Κυριακής, 7 με 10.15, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα αναφερθεί στον Ιωάννη Καποδίστρια. Επίσης θα τελεστεί στη συνέχεια, στις 10.15 π.μ. στην προτομή του Καποδίστρια στην πλατεία Καποδιστρίου στο Μαρκάτο, επιμνημόσυνη δέηση ενώ θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) υπήρξε μία μεγάλη μορφή. Δυστυχώς δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, το 1831 από τον Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη, που ήταν συγγενείς του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, σε αντίποινα της φυλάκισης του τελευταίου.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1776, ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και, μετά από σύντομη παραμονή στην Κέρκυρα, ακολούθησε διακεκριμένη πολιτική και διπλωματική καριέρα ως ειδικός σύμβουλος επί εξωτερικών υποθέσεων του Τσάρου της Ρωσίας. Ήταν ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου, ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις