Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρίκαλα: Bρέφος έβαλε στο στόμα του φύλλο τοξικού φυτού

Τρίκαλα: Bρέφος έβαλε στο στόμα του φύλλ...

Τι συνέβη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια βρέφους από τα Τρίκαλα που έβαλε στο στόμα του φύλλο από φυτό εσωτερικού χώρου που θεωρείται τοξικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το μικρό κορίτσι έκοψε ένα φύλλο από το φυτό Ζάμια, που βρέθηκε στο σπίτι, και το έβαλε στο στόμα του. Σύμφωνα με ειδικούς, το συγκεκριμένο φυτό θεωρείται τοξικό για κατοικίδια, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και για παιδιά.

Η μητέρα του βρέφους ανησύχησε και αμέσως επικοινώνησε με παιδίατρο και με το Κέντρο Δηλητηριάσεων για να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προληπτικούς λόγους. Εκεί, νοσηλεύτηκε για 24 ώρες, χορηγήθηκε άνθρακας στο βρέφος και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

 Η μητέρα του βρέφους εξηγεί: «Το παιδί μου έκοψε ένα φύλλο από το φυτό, όμως ευτυχώς είναι καλά. Απο τη στιγμή που η κόρη μου έβαλε στο στόμα το φύλλο, έκανα όλες τις ενέργειες που έπρεπε βάσει παιδιάτρου και ακολούθησα τις συμβουλές απο το κέντρο δηλητηριάσεων. Έκανα όλα όσα θεώρησα σωστά ως μαμά να κάνω. Πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου το παιδί μου έμεινε για ένα 24ωρο για τυπικούς λόγους.

Για την ασφάλεια τη δική μου και του παιδιού μου και τη φοβία τη δική μου ως μητέρα. Δεν το κατάπιε το φύλλο, απλά το έβαλε στο στόμα όπως κάνουν όλα τα παιδάκια με κάποια αντικείμενα. Όπως π.χ. ένα στυλό. Ασυναίσθητα. Γυρίσαμε σπίτι και ευτυχώς είμαστε καλά. Το φυτό αυτό υπάρχει σε πολλά σπίτια και σε ιατρεία. Γενικά, όπως έμαθα πλέον, όλα τα αυτά τα παχύφυλλα φυτά δεν κάνει να τα έχουμε στο σπίτι μας και ας θεωρούνται εσωτερικού χώρου».

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις