Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Αχαϊα: Η Αγγελική Θανασά για την υποψηφιότητά της στο πλευρό του Σπύρου Μυλωνά

Δυτική Αχαϊα: Η Αγγελική Θανασά για την ...

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα & τον Σπύρο Μυλωνά

Η Αγγελική Θανασά είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα, με επικεφαλής τον Σπύρο Μυλωνά.

Έχει σπουδάσει Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2001 έως και σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία, ούσα Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Είναι νομική σύμβουλός στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Αντιπρόεδρος στον Λογαριασμό Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πατρών και Αιγίου (Λ.Ε.Α.Δ.Π.Α.), εκλεγμένη για τρεις συνεχείς θητείες. Είναι, επίσης, μέλος της προσφάτως ιδρυθείσας Γυναικείας Ένωσης Δικηγόρων Ελλάδας (ΓΥΝ.Ε.Δ.Ε.). Συχνά αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια δηλώνει για τη συμμετοχή της στα κοινά και κυρίως στις αυτοδιοικητικές εκλογές:

«Για μένα η συμμετοχή στα κοινά έχει νόημα όταν είναι αλληλένδετα συνδεδεμένη με την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς. Συμμετοχή σημαίνει προσφορά. Σε εποχές δύσκολες, όπως είναι αυτές που βιώνουμε σήμερα, με έντονα οικονομικά προβλήματα, φτώχεια και πολλά κοινωνικά θέματα, η οποιαδήποτε ανιδιοτελής βοήθεια μόνο καλό μπορεί να έχει για το κοινωνικό σύνολο. Και μια τέτοια προσφορά έχει διπλό όφελος: Όφελος για την κοινωνία και όφελος για το άτομο που προσφέρει. Και εδώ είναι ίσως η μόνη μορφή «ιδιοτέλειας», που επιτρέπεται, καθώς το άτομο που προσφέρει γεμίζει ενθουσιασμό, ηθική ικανοποίηση, αλλά και ενέργεια, αφού καταπιάνεται με πράγματα και δράσεις που γεμίζουν την ψυχή του και το σώμα του. Μέσα, λοιπόν, στη δίνη ποικιλόμορφων κρίσεων, δεν έχουμε την πολυτέλεια και τον χρόνο να περιμένουμε κάποιον να μας βγάλει από αυτήν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, τόσο στη δική μας κοινωνία όσο και στις υπόλοιπες. Εμείς μπορούμε να επιφέρουμε την αλλαγή. Με την προσφορά, μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό. Και είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσουμε την απληστία και τον ναρκισσισμό που μας περιβάλλει. Αν θέλουμε, επομένως, να αλλάξουμε τον τόπο που ζούμε, αν θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική αρνητική κατάσταση που επικρατεί γύρω μας οφείλουμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε!

Πρώτοι εμείς χαράζουμε τον δρόμο, που θέλουμε να ακολουθήσουμε και έπειτα προσκαλούμε και άλλους σε αυτό το μονοπάτι. Αν μας ακολουθήσουν πολλοί αυτό θα είναι ευχής έργον και δείγμα προόδου. Αν όχι, η στασιμότητα και η γκρίνια θα εξακολουθήσουν να στοιχειώνουν τις ζωές μας. Η επιλογή είναι ξεκάθαρα ατομική και δική μας. Και αυτή η άποψή μου δεν είναι μια ρομαντική και ουτοπιστική προσέγγιση, αλλά μια σκέψη πραγματοποιήσιμη προς συγκεκρριμένη κατεύθυνση».

«Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θέλω να αντιληφθεί ο κόσμος ότι και οι γυναίκες όπως και οι άνδρες έχουν δικαίωμα στην εξουσία και στην εκλογή. Να θυμίσω πως με τον νόμο 2159/1952 οι γυναίκες κατέκτησαν το δικαίωμα όχι μόνο του εκλέγειν, αλλά και του εκλέγεσθαι και με το Σύνταγμα του 1975 αναγνωρίστηκαν ως ίσες με τους άνδρες απέναντι στον νόμο. Όμως, ακόμα και σήμερα, η ισότητα αυτή «πάσχει». Μιλάμε για γυναικεία ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, για μικρή εκπροσώπηση των γυναικών σε σημαντικές και εξέχουσες θέσεις Διοίκησης, για μισογυνισμό και σεξισμό. Το Όραμα, στο ψηφοδέλτιό του, έχει συμπεριλάβει αξιόλογες γυναίκες που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυτοδιοικητικές απαιτήσεις, και επιθυμώ να εκλεγώ σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όπου δε θα είμαι η μοναδική γυναίκα, όπως συμβαίνει τώρα στο υπάρχον.  

Με πείσμα και αγάπη, επομένως, ζητώ την ψήφο σας και δεσμεύομαι τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για το καλό της Δυτικής Αχαΐας, μένοντας παράλληλα άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη που θα δώσω. Να μπορέσω να αποφύγω τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Με το δικό μου βλέμμα, αλλά με σεβασμό και ευγένεια στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις