Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023-Περιοδεία Θόδωρου Μπαρή σε Βελημάχι, Σπαρτιά, Αλεποχώρι

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023-Περιοδεία Θ...

Η ανακοίνωση

Συνεχίζει τις περιοδείες του στα χωριά του Ερυμάνθου, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Θόδωρος Μπαρής.

Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει: Επιστέγασμα της ισχυρής σχέσης που ανέπτυξαν την τελευταία 4ετία, με παραγωγή έργου στην πράξη και σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου, ήταν η θερμή υποδοχή των κατοίκων σε Βελημάχι, Σπαρτιά, Αλεποχώρι, Άγιο Δημήτριο και Κυπαρίσσι στον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θόδωρο Μπαρή και στους υποψήφιους της «Συνεργασίας για τον Ερύμανθο».

Ο Δήμαρχος ανέπτυξε του βασικούς άξονες του προγράμματος της δημοτικής παράταξης και τις ενέργειες των τελευταίων ετών μέσα από τις οποίες αποτυπώνονται θετικά αποτελέσματα.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Δημάρχου στα ορεινά χωριά της Δ.Ε. Τριταίας, ήταν το Βελημάχι. Εκεί ο κ. Μπαρής αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως οι συντηρήσεις στη δημοτική και αγροτική οδοποιία, η βελτίωση της ύδρευσης, η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, η αποκατάσταση του χωμάτινου δρόμου από τη θέση «Λιθαράκια» προς Κακαφωνέϊκα, η τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων, η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, κ.α., ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στον οικισμό Βελημάχι με υποβολή αιτήματος για επιπρόσθετες εργασίες επέκτασης του εσωτερικού δικτύου), η δημοπράτηση κι άλλων έργων αναβάθμισης του δικτύου, η βελτίωση οδών πρόσβασης προς Ιερά Μονή Νοτενών και Ιερά Μονή Αγ. Πάντων για το οποίο είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, κ.α.

Επόμενο σταθμός ήταν η Σπαρτιά και ο οικισμός Κυπαρίσσι, όπου ολοκληρώθηκαν έργα συντήρησης της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, η αποκατάσταση βλαβών στην ύδρευση και η κατασκευή μικρών τεχνικών οδοποιίας, η κατασκευή τάφρου εντός του οικισμού, η αποκατάσταση του χωμάτινου δρόμου από Σπαρτιά προς «Γοστέρνα», η τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων, η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, κ.α.  Επίσης, είναι σε εξέλιξη τεχνικά έργα οδοποιίας πλησίον οικίας Λεχουρίτη, και προς Μύλο Λεχουρίτη, η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης, η βελτίωση του δρόμου από θέση Κυπαρίσσι προς Ερυμάνθεια που βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης, η αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης στη Θέση «Κουτσουπιά ή Μπίτα», ενώ αναμένεται η έγκριση για την ένταξη του έργου αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από πηγή «Άμμος» προς τον οικισμό.

Η περιοδεία της Πέμπτης έκλεισε με την επίσκεψη σε Αλεποχώρι και Άγιο Δημήτριο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών (συντηρήσεις δρόμων, ύδρευση, νέοι κάδοι απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμός), στη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στον Αγ. Δημήτριο, στην αποκατάσταση του χωμάτινου δρόμου από θέση «Τάργα» προς «Παλιοκατούνα» και από Αγ. Δημήτριο προς «Αμπέλια», στην κατασκευή μικρών τεχνικών εντός του οικισμού Αλεποχωρίου προς Πλατεία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε αυτά που είναι σε εξέλιξη με σημαντικότερα την εγκατάσταση δεξαμενής ύδρευσης στο θέση «Προφήτης Ηλίας» και στην αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τη νέα δεξαμενή προς «Κακαφωναίϊκα» Αλεποχωρίου, σε παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση στα «Ζαχαρακαίικα», στα «Μάρμαρα – Λουφατιά», στο σημαντικό έργο της ανάπλασης του οικισμού Αλεποχωρίου το οποίο έχει ανάδοχο και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και αφορά την αισθητική αναβάθμιση με ήπιο τρόπο και με φυσικά υλικά της περιοχής έτσι ώστε να ταιριάζει με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και εν γένει με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού. Ενδεικτικά αναφέρονται, πλακόστρωτα σοκάκια, πεζοδρόμια και πλατώματα, ανάπλαση της υφιστάμενης βρύσης, αισθητική αναβάθμιση της υφιστάμενης στάσης, μικρά παρτέρια πρασίνου – δενδροφύτευσης, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και φωτισμός με παραδοσιακού τύπου φωτιστικά. Ακόμη, στην αναβάθμιση του δικτύου άδρευσης στις θέσεις «Λουφατιά», «Αγ. Δημήτριος», «Φίκα».

Τέλος, ο Δήμαρχος εστίασε ιδιαίτερα και στα αναπτυξιακά έργα που έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα και θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως η ανάδειξη δασικής αναψυχής και ανεμοπτερισμού στο Σκιαδοβούνι, και η ανάπτυξη-ανάδειξη δασικής αναψυχής φαραγγιών Κουμπερίου και Τεθρέα, ενώ ανακοίνωσε πως ξεκινά σύντομα η εκπόνηση μελέτης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις