Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Περιοδείες Μπαρή σε Ελληνικό, Χρυσοπηγή, Λακκώματα και Καλούσι

Δήμος Ερυμάνθου: Περιοδείες Μπαρή σε Ελλ...

Συνέχεια στις περιοδείες του

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και εκ νέου υποψήφιος Θεόδωρος Μπαρής. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δεν είμαστε λόγια, είμαστε τα έργα μας, τα οποία προσδίδουν θετικό πρόσημο στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας και ενισχύουν τις υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κι εκ νέου υποψήφιος, Θόδωρος Μπαρής, συνεχίζοντας τις περιοδείες του σε χωριά του Δήμου.

Ο κ. Μπαρής συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο», επισκέφθηκε τα χωριά Ελληνικό, Χρυσοπηγή, Λακκώματα και Καλούσι, μιλώντας σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις κατοίκων.

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Στο Ελληνικό ο Δήμαρχος Ερυμάνθου έτυχε θερμής υποδοχής. Στον απολογισμό που έκανε αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως συντήρηση δρόμων, βελτίωση της ύδρευσης, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός, στην κατασκευή παιδικής χαράς στα Κανελλακαίικα με ταυτόχρονη βελτίωση και αναβάθμιση του

παλαιού Σχολείου καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μετά και τις φυσικές καταστροφές, στους οικισμούς Κούμανι και Γκολφινέικα. Ακόμη, υπενθύμισε πως ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση για τη διευθέτηση των κλίσεων στο δρόμο εντός του οικισμού Ελληνικού και αποκαταστάθηκε το χωμάτινο οδόστρωμα στο δρόμο προς το Νεκροταφείο Μουρίνες. Όσον αφορά στα έργα που είναι σε εξέλιξη, εστίασε στην κατασκευή τοίχου προστασίας της οδού Ε1 προς «Μπολιώτη», στην κατασκευή τάφρου και στην τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνα στον Ε2 προς «Φωτοπουλέικα». Ακόμη υπενθύμισε πως το Ελληνικό έχει ενταχθεί στο μεγάλο έργο βελτίωσης- αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης που έχει δημοπρατηθεί με την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης εντός της Βαλμαντούρας, από οικισμό Βαλαντούρας έως θέση «Ρέντες» της Χαλανδρίτσας,

από τη δεξαμενή του οικισμού Κούμανη έως θέση «Καρλαίϊκα». Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το έργο αναβάθμισης – εκσυγχρονισμός δικτύου άρδευσης στη Θέση «Αγ. Ελεούσα» που έχει ήδη δρομολογηθεί.

ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μπαρή ήταν η Χρυσοπηγή. Εκεί ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί κι αφορούν την καθημερινότητα (κάδοι, παιδική χαρά, συντήρηση δρόμων, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, αντιπλημμυρικά, κ.α.) εστίασε στην ανακατασκευή τσιμεντόστρωσης επί του υφιστάμενου χωματόδρομου προς Χρυσοποδαρίτισσα και προς «Δρυμώνα», αντικατάσταση σωληνωτού απορροής ομβρίων στο δρόμο προς Άη Γιάννη και τμηματική αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο από Ελληνικό προς Χρυσοπηγή μέσω Δρυμώνα. Όσον αφορά στα έργα που είναι σε εξέλιξη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε τεχνικά οδοποιίας από «Κυρ Γιάννα προς Δρυμώνα».

ΣΤΑ ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, επισκέφθηκε τα Λακκώματα, όπου μετά την αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν όπως η συντήρηση δρόμων, η νέα παιδική χαρά, η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στο δρόμο και η αποκατάσταση του χωμάτινου οδοστρώματος στο δρόμο από Λακκώματα προς Ρίκαβα, η κατασκευή καναλιού απορροής ομβρίων πίσω από τον Ι.Ν. Ταξιαρχών κ.α. αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως η τσιμεντόστρωση της πλατείας στην είσοδο του χωριού, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης στις θέσεις «Γούβα» και «Κρύα Βρύση». Ακόμη, όπως είπε, ο κ. Μπαρής, τα Λακκώματα είναι μία από τις περιοχές παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αιγιαλείας - Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, στην οποία ο Δήμος θα καταθέσει μια σημαντική πρόταση με τίτλο “Λάδι – Φέτα – Κρασί, μια Διαδρομή του Τώρα στη Φύση, σε Μύθους και στην Ιστορία”. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συνεχή διαδρομή πεζοπορίας, η οποία θα συνδέει το σήμερα με κατορθώματα μυθικά, ιστορικές διαδρομές και γεγονότα, θα συνδυάζει και συμφιλιώνει την παράδοση και τη θρησκευτικότητα με την τεχνολογία και την επιστήμη, θα συμπληρώνει και εμπλουτίζει τον κλασικό τουρισμό με εναλλακτικές μορφές αθλητισμού, την επαφή με τη φύση και την παραγωγή.

Πρόκειται για ένα «μονοπάτι» μυθιστορικό, από τον Ερύμανθο στα Καλάβρυτα και τον Χελμό και ως τις παραλίες της Αιγιάλειας!

Συνεχίζοντας με τα έργα που είναι σε εξέλιξη, ανακοίνωσε πως έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των αστοχιών στο έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του οδικού άξονα Λακκώματα- Τσαπουρνιά», ενώ υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας στη Ρίκαβα, στον ποταμό Πείρο άνωθεν της Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας.

ΣΤΟ ΚΑΛΟΥΣΙ

Τελευταίος σταθμός στην περιοδεία της Κυριακής ήταν το Καλούσι, με τους κατοίκους να «εισπράττουν» ήδη τα οφέλη από τα έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως η συντήρηση των δρόμων, η αποκατάσταση βλαβών στην ύδρευση, η βελτίωση της καθαριότητας και η νέα παιδική χαρά. Όσον αφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια της 4ετίας, ο κ. Μπαρής αναφέρθηκε ακόμη σε καίριες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, όπως η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στο «Ιατρείο» και στην πλατεία Πλάτανος, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε τα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως  η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης εντός του οικισμού και η εγκατάσταση νέας δεξαμενής δίπλα στην υφιστάμενη, τεχνικά οδοποιίας προς το «Νεκροταφείο», κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις