Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η βροχή φέρνει… δροσιά στις λαϊκές αγορές- Δείτε ενδεικτικές τιμές προϊόντων

Πάτρα: Η βροχή φέρνει… δροσιά στις λαϊκέ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι ανατιμήσεις και οι σταθερές τιμές

Την ζημιά που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του καλοκαιριού στις καλλιέργειες και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα των προμηθευτών, βλέπουν οι καταναλωτές της Πάτρας, στις λαϊκές αγορές.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία έρχονται να προστεθούν στο ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.

Μιλώντας, στο thebest.gr για την κατάσταση στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, ο γραμματέας του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας» Δημήτρης Παπαδάτος, τονίζει: «Ακόμα, ευτυχώς δεν μας έχουν επηρεάσει τα καιρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας, εμείς είμαστε ακόμα επηρεασμένοι από τις ζημιές του καλοκαιριού και γι’ αυτό οι τιμές είναι ακόμα ανεβασμένες. Κυρίως, αφορούν τα κουνουπίδια, τα μπρόκολα και τα λάχανα δηλαδή προϊόντα τρίμηνης καλλιέργειας, που χτυπήθηκαν το καλοκαίρι από βροχές, χαλάζι και καύσωνα. Θεωρώ όμως ότι αν συνεχίσει ο καιρός να είναι όπως είναι τώρα, θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές σε αρκετά προϊόντα, γιατί το νερό που έριξε τις τελευταίες ημέρες ήταν ποτιστικό και έκανε καλό στις καλλιέργειες. Βέβαια υπήρξαν περιοχές που έριξε χαλάζι και εκεί θα υπάρχει ζημιά αλλά κατά κύριο λόγο η βροχή που έριξε δεν θα κάνει κακό, αντιθέτως χρειαζόταν».

Που κυμαίνονται, οι τιμές, σήμερα, στις λαϊκές; Ο κ. Παπαδάτος, ενδεικτικά, αναφέρει: «Οι ντομάτες πωλούνται από 1-2 ευρώ το κιλό,  τα πορτοκάλια είναι στο 1.30 ευρώ/κιλό, τα λεμόνια στα 1.50 ευρώ/κιλό, οι μπανάνες από 1.20 -1.40 ευρώ/κιλό, τα μήλα από 1-1.30 ευρώ/κιλό, όπως και τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια πωλούνται στα 1.70-1.90 ευρώ/κιλό. Υπάρχουν και τα προϊόντα εκείνα που οι τιμές είναι πιο τσιμπημένες, όπως τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια, που η τιμή τους είναι 3 ευρώ και 2.50 ευρώ/κιλό, αντίστοιχα»

Σε ό, τι αφορά, τους καταναλωτές, επισημαίνει «από αύριο περιμένουμε πάλι τον κόσμο στη λαϊκή, που ξεκινούν οι πληρωμές. Για τέσσερις με πέντε ημέρες, οι πωλήσεις θα πηγαίνουν καλά, από κει και έπειτα γίνονται ψώνια συντήρησης. Τώρα είμαστε στο τέλος του μηνιάτικου και υπάρχει δυσκολία στο καταναλωτικό κοινό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις