Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ- Αχαΐα: Στον απόηχο των εκλογών- Ο αριθμός των ψηφοφόρων, ο αριθμός των νέων μελών και το πρόβλημα με τα παλιά

ΣΥΡΙΖΑ- Αχαΐα: Στον απόηχο των εκλογών- ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που τις τελευταίες δύο Κυριακές έσπευσαν να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στην Αχαΐα.

Την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου ψήφισαν 5.700 άτομα, από αυτούς οι 4.000 ψήφισαν στην Πάτρα, οι υπόλοιποι στους άλλους δήμους της Αχαΐας.  Τη δεύτερη Κυριακή  ψήφισαν συνολικά 5.000 άτομα ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων στην Πάτρα έφτασε τους 3.500.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο  συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, «Είναι γεγονός ότι τη δεύτερη Κυριακή στην Αχαΐα ψήφισαν λιγότεροι από την πρώτη ενώ το 25% περίπου των ψηφοφόρων είναι νέα μέλη που γράφτηκαν την πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας.  Πιο συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή είχαμε την εγγραφή 1.300 μελών.

Τη δεύτερη φορά η διαδικασία κύλησε πολύ πιο γρήγορα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το μόνο που υπήρξε σχετιζόταν με παλιά μέλη που δεν είχαν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή. Παρόλο που 7.000 είχαν πιστοποιηθεί και είχαν ενταχθεί στους καταλόγους, προσήλθαν κι άλλα παλιά μέλη που εφορευτικές επιτροπές δεν τα έβρισκαν στον κατάλογο. Έπρεπε λοιπόν να γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο στην Κουμουνδούρου το οποίο από νωρίς ήταν κατειλημενο σχεδόν όλη την ημέρα. Έτσι ένας μικρός αριθμός, 3 σε ένα κέντρο, 5 σε άλλο, είτε ψήφισε μετά από αρκετή ώρα ή καθόλου. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό αριθμό. Γενικά όμως επειδή αυτή τη φορά δεν είχαμε εγράφη μελών η διαδικασία κύλησε πιο γρήγορα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις