Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πόσοι είναι οι υποψήφιοι στην Αχαΐα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πόσοι είναι οι ...

Σε δήμους και Περιφέρεια

Συνολικά 4.778 είναι οι υποψήφιοι για τους ∆ήμους και την Π.Ε. Αχαΐας, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του νομού στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

 

Η ανακήρυξη των Πρωτοδικείων για τους 20 υποψηφίους δημάρχους στην Αχαΐα περιέχει 4.475 ονόματα ενώ οι υπόλοιποι 303 Αχαιοί είναι υποψήφιοι για το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην Πάτρα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τέσσερις και οι υποψήφιοι είναι συνολικά 1.366.

-Ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 405 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους.

 -Ο Βασίλης Αϊβαλής ανακοίνωσε με το συνδυασμό του «Πάτρα, Σπουδαία και πάλι», εν τέλει, 369 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους.

 -Από την πλευρά του, οΚώστας Σβόλης με την «Πάτρα Ενωμένη» για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος, έχει ψηφοδέλτιο με 326 υποψήφιους.

 -Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς έχει καταθέσει ψηφοδέλτιο με 266 υποψήφιους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους.

 ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο Αίγιο οι συνδυασμοί είναι έξι και οι υποψηφιότητες 1.487. Η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον ∆ημήτρη Καλογερόπουλο έχει 407 υποψηφίους, ο συνδυασμός «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γούτο έχει 388 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων, η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Σπηλιόπουλο έχει 317 υποψηφίους, η «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κουβαρά έχει 127 υποψηφίους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μποδιώτη έχει 120 υποψηφίους και τέλος η «Αιγιαλέων Πόλις» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο δι θέτει 120 υποψηφίους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων.

 ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα Καλάβρυτα οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τρεις και οι υποψηφιότητες 449.

Ο συνδυασμός του νυν ∆ημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» έχει 237 υποψηφίους, ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου ∆ημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Κανελλόπουλου έχει 145 και «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο ∆ήμαρχο το δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Ανδριόπουλο κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 67 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε όλες τις ∆ημοτικές Ενότητες του δήμου και υποψηφίους τοπικούς συμβούλους για τα 2/3 περίπου των κοινοτήτων του δήμου.

 ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Για το δήμο Ερυμάνθου έχουν κατατεθεί τρία ψηφοδέλτια με 253 υποψηφιότητες. Πρόκειται για τη «Συνεργασία για τον Ερύμανθο» του νυν ∆ημάρχου, Θόδωρου Μπαρή με 210 υποψήφιους, την παράταξη «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο» με επικεφαλής τον ∆ιαμαντή Κανελλόπουλο με 195 υποψήφιους και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σκιαδά.

ΣΤΗ ∆ΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Στη ∆υτική Αχαΐα οι συνδυασμοί είναι τέσσερις και έχουν κατατεθεί συνολικά 920 υπο- ψηφιότητες.

Συγκεκριμένα υποψήφιοι συνδυασμοί είναι το «Όραμα για τη ∆υτική Αχαΐα» με επικεφαλής τον νυν ∆ήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά, «Αναπτυξιακή Πνοή για τη ∆υτική Αχαΐα» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, «∆ύναμη Προοπτικής για τη ∆υτική Αχαΐα» με επικε- φαλής τον Φίλιππο Λιάκο και «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιάννη Χριστο- δουλόπουλο.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας έχουμε 7 ψηφοδέλτια με πρώτο αυτό του νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος κατέθεσε πλήρη συνδυασμό (παράταξη «Μπροστά για όλους») στην Αχαΐα με 53 υποψηφιότητες, πλήρες είναι και το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση «Νέα ∆υτική Ελλάδα» με 53 υποψηφιότητες στην Αχαΐα.

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καρπέτα που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε») είναι πλήρες στην Αχαΐα με 53 υποψηφίους όπως και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση είναι πλήρες στην Αχαΐα με 53 υποψηφιότητες.

Από την πλευρά του ο πρώην Βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου σε αυτές τις εκλογές επιστρέφει με την «Αντίσταση Πολιτών ∆υ- τικής Ελλάδας» με 39 υποψηφίους στην Αχαΐα, το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κολλιόπουλου «Οι νέοι της ∆υτικής Ελλάδας» έχει 31 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, και η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» του Χρίστου Κόσινα διαθέτει 21 υποψηφίους στην Αχαΐα, 13 στην Αιτ/νία και 11 στην Ηλεία.

 

πηγή εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις