Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Ολυμπιάδα της Τεμπελιάς»: Ετήσιος διαγωνισμός απαιτεί από τους συμμετέχοντες να μην κουνηθούν από τα στρώματά τους για τουλάχιστον 800 ώρες

Η «Ολυμπιάδα της Τεμπελιάς»: Ετήσιος δια...

Στο Μαυροβούνιο

Κάθε χρόνο, την τελευταία 12ετία, στην πόλη Μπρέζνα στο βόρειο Μαυροβούνιο, διεξάγεται η «Ολυμπιάδα της Τεμπελιάς». 

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να μην το κουνήσουν από τα στρώματά τους και να παραμείνουν ξαπλωμένοι όσο μπορούν περισσότερο για να κερδίσουν.

Και αν ο διαγωνισμός, φαινομενικά, φαίνεται εύκολος, ίσως είναι καλό να γνωρίζετε ότι, αυτό που απαιτείται από τους συμμετέχοντες είναι να μην το κουνήσουν από το στρώμα τους, για τουλάχιστον 800 ώρες. Όσο κουρασμένος κι αν είναι κανείς, και όσο αν, σε πρώτο χρόνο, κάτι τέτοιο φαίνεται απόλυτα εύκολο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σίγουρα οι διαγωνιζόμενοι θα «πιαστούν» και ξεκάθαρα θα βαρεθούν, ακόμα κι αν έχουν άλλους «συμμάχους», διαγωνιζόμενους, τάμπλετ, κινητά ή βιβλία.

Ένα υποχρεωτικό 15λεπτο διάλειμμα ανά 8ωρο
Πέρα από το να ξαπλώνουν οι συμμετέχοντες δεν καλούνται να κάνουν τίποτα άλλο. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια, Ραντόνια Μπλαγκόγεβιτς, «είναι ένα αστείο για το στερεότυπο ότι οι Μαυροβούνιοι είναι τεμπέληδες και θέλαμε να διοργανώσουμε κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τους διαγωνιζόμενους, απαγορεύεται να σηκωθούν ή να καθίσουν αφού απειλούνται με αποκλεισμό. Μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους, να διαβάζουν βιβλία ή να δέχονται επισκέψεις. Ρητός όρος του διαγωνισμού είναι, επίσης, η πραγματοποίηση ενός 15λεπτου διαλείμματος από το στρώμα ανά 8ωρο, προκειμένου να ξεπιαστούν, να μην «ανοίξουν» ή πάθουν θρόμβωση. Το προηγούμενο ρεκόρ της παραμονής επί πέντε μέρες στο στρώμα καταρρίφθηκε και από τους 21 συμμετέχοντες μόλις τέσσερις συνεχίζουν ακάθεκτοι.

«Ξάπλωσε κι απόλαυσέ το»
Στον περίεργο αυτό διαγωνισμό συμμετέχει και η 23χρονη αισθητικός Λίντια Μάρκοβιτς η οποία δήλωσε σχετικά στο Γαλλικό Πρακτορείο πως, «θα σηκωθώ όταν βαρεθώ, αλλά δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό». Από την πλευρά της, η 36χρονη Γκορντάνα Φιλίποβιτς, που παράτησε το μαγειρείο της σε γειτονικό χωριό για να μετάσχει στην «Ολυμπιάδα της Τεμπελιάς», σημείωσε ότι, «είμαι περήφανη που άντεξα τόσο πολύ. Ο άνδρας μου, μού είπε: “γυναίκα, βρίσκεσαι σε διακοπές. Ξάπλωσε κι απόλαυσέ το».

Εκτός από τους διαγωνιζόμενους από το Μαυροβούνιο, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία, στην «Ολυμπιάδα της Τεμπελιάς», συμμετέχουν και άλλοι που προέρχονται από τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό συμμετέχει φέτος ο διευθυντής μάρκετινγκ σε ποδοσφαιρικό σύλλογο του Κρούσεβατς της Σερβίας, 33χρονος Γιοβάν Κρακάνιν. Όπως σημείωσε, το αρχικό του κίνητρο υπήρξε το έπαθλο των 1.000 ευρώ. «Τώρα βρίσκομαι εδώ για τον εαυτό μου, να αποδείξω στον εαυτό μου τα όριά μου, να τα ξεπεράσω και να φθάσω στο τέρμα. Ελπίζω να μεταφέρω και στην πραγματική μου ζωή αυτή την εμπειρία και την υπομονή», τονίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις