Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου μιλώντας µια ξένη γλώσσα;

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου μιλώντας µ...

Μας βοηθούν να απαντήσουμε τα εκπαιδευτήρια ξένων γλωσσών Καγγελάρης

«Ήταν µόνο όταν έζησα στη Σουηδία για τις µεταπτυχιακές µου σπουδές που εργάστηκα µαζί µε ανθρώπους οι οποίοι µπορούσαν να εκφραστούν αυθόρµητα και αποτελεσµατικά στα Αγγλικά, σε καθηµερινούς διαλόγους, αλλά και εξίσου καλά σε µακροσκελείς παρουσιάσεις», θυµάται ο Δρ. Παναγιώτης Κορέλης, εκπαιδευτικός και προπονητής αυτοσχέδιου λόγου.

«Θυµάµαι να µένω έκπληκτος από την ευφράδεια των οµιλητών στη χώρα που µε φιλοξενούσε, και να νιώθω εντυπωσιασµένος γιατί φαίνονταν να µιλάνε Αγγλικά αβίαστα, και ανεµπόδιστα, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν αυθεντικοί στην έκφρασή τους. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι συνδέεσαι µε τον πραγµατικό άνθρωπο, σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας στην κοινή µας δεύτερη γλώσσα, τα Αγγλικά».

Ας αναρωτηθούµε τώρα αν κάτι παρόµοιο µπορεί να ισχύσει για την δική µας χρήση της Αγγλικής γλώσσας, και ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσµα;

Εν συντοµία, και µε έµφαση στην προσωπική πρωτοβουλία του ατόµου να εργαστεί για την εξέλιξή του, συνιστούµε την τριβή µε τη γλώσσα σε ρεαλιστικές συνθήκες της καθηµερινότητας, π.χ. στο εργασιακό περιβάλλον και σε κοινωνικές γνωριµίες, πέρα από τα γνωστικά εφόδια που λαµβάνουµε από την παραδοσιακή διδασκαλία Αγγλικών. Αυτή την ευκαιρία εξέλιξης εµείς την προσφέρουµε µε τη µορφή ενός εργαστηρίου επικοινωνίας.

Όπως µια σχολή οδήγησης έχει στόχο να σε προπονήσει τόσο όσο χρειάζεται για να επιτύχεις άµεσα στην εξέταση για το δίπλωµα οδήγησης, αλλά η εξάσκηση είναι αυτή που σου δίνει τη πολύτιµη πείρα στο δρόµο, έτσι και η συστηµατική και στοχευµένη επαφή µε την έκφραση της γλώσσας µας δίνει τη δύναµη στη χρήση της. Το αποτέλεσµα; Σκεφτείτε τη δύναµη που έχεις όταν πιστεύεις ότι µπορείς να αντιµετωπίσεις µια τεράστια γκάµα ανθρώπων και περιστάσεων που όλοι µιλάνε Αγγλικά, σε συνθήκες όπως συνέντευξη, διαπραγµάτευση και έκθεση σε µεγάλο ακροατήριο. Με την πείρα καταφέρνουµε να αντιλαµβανόµαστε παράγοντες κουλτούρας, ορολογίας και ιδιωµατισµούς, ακόµα και το να µιλάµε περιφραστικά µε φυσικότητα. Ως αποτέλεσµα, ακόµα και υπό απαιτητικές συνθήκες επιδεικνύουµε εγρήγορση, ευστροφία και ευελιξία.

Για αυτό χρειάζεται µια µέθοδος µε επικοινωνιακές συµβουλές και tips για να εκφραστούµε επιτυχηµένα, δηλαδή µε τρόπο που να το κάνει εύκολο στον ακροατή να µας δώσει την προσοχή του, να µπορεί φυσικά να συγκρατήσει το µήνυµα που του περνάµε και να τον πείθει να εξετάσει την τοποθέτηση και τα δεδομένα που εµείς φέρνουµε στην αντίληψή του. Οι ίδιοι ακριβώς στόχοι επικοινωνίας ισχύουν στο διάλογο (διαπροσωπικό πλαίσιο) και σε παρουσιάσεις (µεγαλύτερα ακροατήρια ή δηµόσιος λόγος).

Μαθαίνοντας και εφαρµόζοντας θεµελιώδεις αρχές επικοινωνίας, πετυχαίνεις µια ξένη γλώσσα να µεταµορφωθεί για εσένα από εµπόδιο σε εργαλείο. Με άλλα λόγια, άλλο το να έχεις γνώσεις Αγγλικής, άλλο τα Αγγλικά είναι ένα εργαλείο της νόησής σου. Ισχύει ότι µε την τακτική χρήση και την εµπειρία, ένα εργαλείο γίνεται προέκταση του εαυτού σου.

Στη Σουηδία, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός αποτελεί ένα πεδίο χρήσης και εξάσκησης της δεύτερης γλώσσας. Εµείς παίρνουµε αυτή την αρχή και την εφαρµόζουµε µέσα σε ένα εργαστήριο, στο οποίο αφθονούν οι ευκαιρίες επικοινωνίας για στοχευµένη και πολυδιάστατη χρήση της γλώσσας. Μαζί µε τη σιγουριά µιας µεθόδου, προχωράµε προς την άµεση πρόοδο και ικανοποίηση, όµως χωρίς το ρίσκο της αποτυχίας, γιατί ασκούµαστε σε ένα περιβάλλον όπου νιώθουµε την ασφάλεια µιας οµάδας µε σύµπνοια και κοινούς στόχους.

Ο Δρ. Παναγιώτης Κορέλης είναι διδάκτωρ Φυσικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Uppsala της Σουηδίας και παράλληλα µε το εκπαιδευτικό του έργο συντονίζει οµάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στον άξονα της προσωπικής ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Είναι ο συντονιστής του εργαστηρίου Speaking & Dialogue in English, που προσφέρεται στο χώρο εκπαίδευσης του Εκπαιδευτήριου Καγγελάρης.

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές να μιλήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Παναγιώτη Κορέλη, την Παρασκευή 29/09 στις 19:30 στον χώρο εκπαίδευσης Παντανάσσης 33.

Κλείστε θέση στο τηλ.: 2610240699!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά