Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-Γεροβασίλη: Η μεγάλη στιγμή είναι την Δευτέρα, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-Γεροβασίλη: Η μεγάλη στιγ...

Τι είπε λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής

«Η μεγάλη στιγμή είναι την Δευτέρα» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στον επικείμενο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας πως η κάλπη της προηγούμενης Κυριακής έβγαλε πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και «οφείλουμε να παραλάβουμε το μήνυμα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι σε μια όχι και τόσο καλή συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η κοινωνία μας στέλνει ένα μήνυμα και εξέφρασε την εκτίμησή της ότι «προφανώς η υποψηφιότητα Κασσελάκη προσέθεσε σε αυτή την διαδικασία».

«Δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη, ψάχνει, εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει καινούρια ώθηση» είπε και συμπλήρωσε ότι και την προσεχή Κυριακή η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. «Πιστεύω ότι θα έρθουν και αρκετοί απ’ αυτούς που δεν ήρθαν την προηγούμενη φορά» τόνισε.

«Είναι ένα δυνατό μήνυμα, που μας λέει “σας θέλουμε, θέλουμε να δημιουργηθεί ο πόλος της αριστερής προοδευτικής παράταξης”, το έχει ανάγκη η χώρα, οι πολίτες, η δημοκρατία», ενώ εκτίμησε πως δίνει μήνυμα ότι «η χώρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει σε λάθος κατεύθυνση» δήλωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει το χθεσινό βίντεο που δημοσίευσε η Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε ότι υπάρχει πόλωση και εκφράζεται στο διαδίκτυο, όπου εμφανίζονται «τέρατα». «Έπεσε λάσπη στην Έφη Αχτσιόγλου που δεν της αξίζει και δεν της αρμόζει, όπως έπεσε λάσπη και στον κ. Κασσελάκη με σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε ότι η κ. Αχτσιόγλου προφανώς πιέστηκε και αισθάνθηκε ότι πρέπει να απαντήσει.

Όπως είπε πάντως, η ίδια δεν ακολουθεί τη λογική και δεν πιστεύει ότι υπάρχουν «μαγαζιά» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Γίνεται ένας ανηλεής πόλεμος, που εμάς τους πολλούς μας βρίσκει απέναντι και θα το αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο», είπε στη συνέχεια.

Η χώρα χρειάζεται «ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση» και «είμαστε πολλοί οι άνθρωποι που πήραμε το μήνυμα και αυτοί οι πολλοί θα είμαστε και την Δευτέρα εδώ, με όποιον, όποια επιλέξουν τα μέλη μας», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κατηγορηματικά: «Είμαι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση, γιατί ξέρω πολύ καλά όλους τους συντελεστές και η πρόθεση είναι παλέψουμε μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγοκεντρικό κόμμα, έχει δομές, πολιτικά όργανα και συναποφασίζουμε. Βεβαίως χρειάζεται η σύνθεση. Και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε».

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πειθαρχήσουμε στην απόφαση των μελών του κόμματος, διότι μόνο έτσι λειτουργεί αυτό το κόμμα. Εδώ δεν είμαστε Μητσοτάκης, “διέταξα”, “έδωσα εντολή”. Είμαστε ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα με συλλογικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις, έτσι θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα» είπε και πρόσθεσε πως «προφανώς ο εκάστοτε πρόεδρος έχει ένα λόγο παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ενός ανδρός ή γυναικός απόφαση» τόνισε.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα και αν θα έχει ρόλο στην νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «έχει μείνει σε απόλυτη ουδετερότητα, όπως ο ίδιος δήλωσε δεν αναμειγνύεται, δίνοντας χώρο στα μέλη να αποφασίσουν για το παρόν και το μέλλον του χώρου, ξέροντας ότι τα μέλη μας έχουν και ένστικτο και πολιτικό κριτήριο… Ο Τσίπρας είπε “δεν δίνω δαχτυλίδι”, αλλά δεν φεύγει από το προσκήνιο και είναι εγγυητής της ενότητας».

Σε ερώτηση ποιον στηρίζει η ίδια, απάντησε: «Έχω την επιλογή μου, έχω επιλέξει απολύτως συνειδητά. Οφείλουμε να είμαστε πιο συνθετικοί και οφείλουμε το βλέμμα μας να είναι στραμμένο την Δευτέρα. Πρέπει να έχουμε το νου μας ότι η μεγάλη στιγμή είναι την Δευτέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πορευτούμε και να πάμε πολύ μακριά ξανά».

Αναφορικά με το αν θα πρέπει να γίνει debate μεταξύ των δύο υποψηφίων, τόνισε: «ο ανοιχτός διάλογος με το βλέμμα στην κοινωνία με εκφράζει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις