Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλία: «Έκαναν έργα βιτρίνας, δεν λειτούργησαν ούτε τα αντλιοστάσια» -Καταγγελίες για ανεπαρκή αντιπλημμυρικά έργα

Θεσσαλία: «Έκαναν έργα βιτρίνας, δεν λει...

Τα αντιπλημμυρικά έργα αποδείχθηκαν ανεπαρκή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel

«Βροχή» έρχονται οι καταγγελίες από τους κατοίκους στη Θεσσαλία για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία αποδείχθηκαν ανεπαρκή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με κατοίκους στην περιοχή, τα αντιπλημμυρικά έργα που «έσπασαν» από την πίεση του νερού που ποτέ δεν ενισχύθηκαν παρά τις προειδοποιήσεις τους ενώ άλλα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

«Έκαναν έργα βιτρίνας, έστειλαν ένα γκρέιντερ να το στρώσουν να το κάνουν όμορφο» ανέφερε κάτοικος.

 Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το σπάσιμο του αναχώματος στον ποταμό Καλέντζη μετά από παρέμβαση βαρέος οχήματος, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έσπασαν και άλλα αναχώματα που δεν άντεξαν την πίεση του νερού καθώς ποτέ δεν ενισχύθηκαν. Πολλά από αυτά βρίσκονται στον Σοφαδίτη ποταμό, περίπου 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του Παλαμά.

 Μάλιστα, πολλά από τα έργα, παρότι έγιναν, δεν είχαν υποβληθεί στους απαιτούμενους ελέγχους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μουζακίου, Αστέριος Βασιλάκος: «Στην περιοχή του Μουζακίου, η εταιρεία των 143 εκατ. έπρεπε να κάνει έργα με τοιχία αντιστήριξης και στηθαία ασφαλείας. Δυστυχώς τα πήρε το ποτάμι, προφανώς έγιναν τα έργα αλλά δεν ελέγχθηκαν».

Δεν λειτούργησαν ούτε τα αντλιοστάσια
Εκτός από τα αναχώματα εκτός λειτουργίας τέθηκαν και τα αντλιοστάσια, ενώ δεν υπήρχε καμία γεννήτρια στην περιοχή για να τους παρέχει ρεύμα. «Μείναμε από ρεύμα για τουλάχιστον 15 ώρες», καταγγέλλει κάτοικος στην Καρδίτσα.

Αλλά και δύο μεγάλες πόρτες που θα διοχέτευαν το νερό στον Πηνειό στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν λειτούργησαν ποτέ, καθώς σύμφωνα με το OPEN η μια εκ των δύο χάλασε και η άλλη παρέμεινε χωρίς ρεύμα.

Το αντλιοστάσιο δεν λειτούργησε ούτε στο Παλιό Λιμεναρχείο Βόλου όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο να δηλώνει πως για 7-8 ώρες.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις