Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρόκο: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού - Τουλάχιστον 2.862 οι νεκροί

Μαρόκο: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων ...

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον χρόνο

Ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού στο Μαρόκο αυξάνεται συνεχώς, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (11.09.2023) πως οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 2.862, ενώ 2.562 είναι οι τραυματίες – πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 2.681 νεκρούς και 2.501 τραυματίες.

Ο σεισμός που συγκλόνισε το Μαρόκο το βράδυ της Παρασκευής είναι ο φονικότερος στη χώρα από το 1960, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι, και ο ισχυρότερος από το 1900.

 Οι επιζώντες που αναζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο και εφόδια περιέγραφαν ως αργή την αντίδραση της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται πως σήμερα τα πράγματα επιταχύνονται. Ο στρατός ανέφερε ότι ενισχύει τις ομάδες των διασωστών, ενώ στέλνει πόσιμο νερό και μοιράζει τρόφιμα, σκηνές και κουβέρτες στις πληγείσες περιοχές.

 Από την Παρασκευή, ούτε ο βασιλιάς Μοχάμεντ ούτε ο πρωθυπουργός Αζίζ Αχανούς έχουν απευθυνθεί στο έθνος.

 Το Μαρόκο δέχτηκε την προσφορά βοήθειας από την Ισπανία και τη Βρετανία –έστειλαν διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά– τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. 

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει σε πρώτη φάση 1 εκατομμύριο ευρώ που θα διατεθούν σε μη κυβερνητικές υπηρεσίες αρωγής στο Μαρόκο.
 
 
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις