Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσα ταξί κυκλοφορούν στην Αττική;

Πόσα ταξί κυκλοφορούν στην Αττική;

Ο αριθμός των ταξί προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα είναι τα ταξί που κυκλοφορούν εντός των ορίων της Αττικής και εάν ο αριθμός τους ανταποκρίνεται στα όρια χορήγησης των σχετικών αδειών;

Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά, που αποδεικνύεται, με επίσημα στοιχεία, ότι ο αριθμός αυτών των οχημάτων είναι υπεράριθμός, σε σχέση μ το προβλεπόμενο όριο και σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της Περιφέρειας., Ανάλογα, ήταν και τα αποτελέσματα το 2019.

Όπως, λοιπόν, προκύπτει από τον τελευταίο καθορισμό ανά έδρα του μέγιστου αριθμού αδειών ΕΔΧ (ταξί) και ΕΙΔΜΙΣΘ (ταξί ειδικής μίσθωσης – ΑΜΕΑ) ο οποίος έχει καθοριστεί, σύμφωνα με τον πληθυσμό της Περιφέρειας:

Ο μέγιστος αριθμός, που επιτρέπεται να κυκλοφορεί είναι 11.263 οχήματα των παραπάνω κατηγοριών και αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 13,661. Δηλαδή, 2.398 περισσότερα ταξί από τον προβλεπόμενο αριθμό.

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο του επίσημου καθορισμού της Περιφέρειας Αττικής, με ημερομηνία 3/8/2023 (Αρ. Πρωτοκόλλου: 967318) και πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση νέων αδειών ταξί.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στους παραπάνω αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως και τα Κύθηρα, που επίσης υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής.

 Και σε αυτές τις περιοχές, με εξαίρεση το Αγκίστρι, ο αριθμός των ταξί που κυκλοφορούν, είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των αδειών που προβλέπονται.

Πηγή:newsauto.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις