Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι πλημμύρας για την Πάτρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"

Στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμυρών των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο ερευνητικό κομμάτι «Πεδινή ζώνη λεκανών απορροής Πείρου – Βέργα – Πηνειού –Γλαύκου», αποτυπώνονται οι κίνδυνοι πλημμύρας για την ευρύτερη περιοχή.

Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις πλημμύρας εμφανίζονται κυρίως στην πόλη της Πάτρας αλλά και στους οικισμούς Κάτω Αχαΐα, Βάρδα, Ανδραβίδα και Λεχαινά λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπινων δραστηριοτήτων (οικίες, κοινωνικές - τουριστικές - πολιτιστικές μονάδες, βιομηχανία και αγροτικές δραστηριότητες).

Σε ό,τι αφορά στην συνολική αξιολόγηση των επιπτώσεων πλημμύρας για 100 έτη, στην περιοχή κατάκλυσης το 90.3% αυτής χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλό κίνδυνο, το 8.6% από χαμηλό, το 0.7% από μέτριο, το 0.3% από υψηλό και το 0.1% από πολύ υψηλό κίνδυνο. Σε ό,τι αφορά στην συνολική αξιολόγηση των επιπτώσεων πλημμύρας για 1000 έτη, στην περιοχή κατάκλυσης το 78.2% αυτής χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλό κίνδυνο, το 17.4% από χαμηλό, το 3.0% από μέτριο, το 1.0% από υψηλό ενώ στο 0.3% εμφανίζεται πολύ υψηλός κίνδυνος.

Η ΖΔΥΚΠ Πεδινή ζώνη λεκανών απορροής Πείρου – Βέργα – Πηνειού –Γλαύκου παρουσιάζει από πολύ χαμηλές ως πολύ υψηλές επιπτώσεις πλημμύρας για Τ=50, 100 και 1000έτη όπως φαίνεται στον επόμενο.

Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις πλημμύρας και στις 3 περιπτώσεις εμφανίζονται κυρίως στην πόλη της Πάτρας αλλά και στους οικισμούς Κάτω Αχαΐα, Βάρδα, Ανδραβίδα και Λεχαινά.

Η συνολική αξιολόγηση των επιπτώσεων πλημμύρας από ανύψωση μέσης στάθμης της θάλασσας κυμαίνεται από πολύ χαμηλή έως μέτρια.

Με κόκκινο, τα επικίνδυνα σημεία για πρόκληση πλημμύρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις