Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ΒΙΝΤΕΟ

Η Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

"Οι λέξεις δεν θα πρέπει να προσβάλλουν ή να στιγματίζουν"

Σεμινάριο με τίτλο: «Η Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Στόχος του Σεμιναρίου είναι η υιοθέτηση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας από τους δημοσιογράφους, τα στελέχη και εν γένει τους εργαζόμενους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συμβάλλουν στην άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και να γίνουν οι πολλαπλασιαστές της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας, σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της Συνομοσπονδίας είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, καθώς και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους και Δικαιούχος της Πράξης είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Πως προσεγγίζουμε την αναπηρία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις