Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ali Sabanci: Σε κρίσιμη κατάσταση ο επιχειρηματίας μετά το τρομακτικό ατύχημα με το ταχύπλοο

Ali Sabanci: Σε κρίσιμη κατάσταση ο επιχ...

Ποιος είναι ο τούρκος επιχειρηματίας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο τούρκος επιχειρηματίας Ali Sabanci μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με ταχύπλοο μεταξύ Λειψών και Λέρου.

Σημειώνεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο ο Sabanci όσο και η σύζυγός του, μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη όπου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση.

Στο μεταξύ σε ανάρτηση του ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου Νικόλαος Χαραλάμπης υπογράμμισε ότι «χθες σώσαμε δυο ανθρώπινες ζωές. Είμαστε υπερήφανοι για το ιατρικό προσωπικό Για του ιατρούς Κρασονικολακη , Μπαλιακο .Κεραμαρη και ολόκληροι την ομάδα του χειρουργείου μας, που όλη την νύκτα χθες χειρουργούσανε δυο συνανθρώπους μας και τελικά τους ΕΣΩΣΑΝ . Θέλουμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΙΣΘΆΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Εμείς συνεχίζουμε, πρέπει όμως να αναγνωρίζουμε και κάποιες τόσο σημαντικές προσπάθειες».

Τρομακτική περιγραφή
 Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο mega, ο δημοσιογράφος του  «aigaio tv», Νίκος Ιγνατίδης, οι γιατροί του νοσοκομείου Λέρου, έδωσαν αγώνα πέντε ωρών για να κρατήσουν στη ζωή τον Αλί Σαμπανσί.

«Εχθές στις 21:30 είχε δέσει το πολυτελές γιοτ του στο Μακρονήσι, με σκοπό να πάει στην Κατσαδιά σε ένα εστιατόριο. Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει κάνει πολλές φορές ο Σαμπανσί και ίσως από υπερβολική σιγουριά, απ’ αυτό που δεν περιμένεις να συμβεί, έγινε το μοιραίο. Άμεσα έσπευσε το σκάφος του Λιμενικού… Ο ίδιος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, όπως και ο ένας του γιος», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος αυτός σήμερα ζει, διότι υπήρχαν οι υποδομές σε ένα μικρό νοσοκομείο, όπως είναι της Λέρου, και μετά από 5ωρη μάχη του προσωπικού κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό».

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ο κ. Ιγνατίδης είπε πως η ταχύτητα του ταχύπλοου εκτιμάται πως ήταν 25 κόμβοι, μία σχετικά μέτρια ταχύτητα, γι’ αυτό και η σύγκρουση δεν απέβη θανάσιμη.

Σύμφωνα με το lerosreport.gr, αμέσως μετά το ατύχημα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, του Νοσοκομείου της Λέρου και πολλών εθελοντών. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού από Λέρο, Πάτμο και Λειψούς για να συνδράμουν στην διάσωση και μεταφορά των επιβαινόντων του ταχυπλόου. Στο σημείο βρέθηκε και το σκάφος «Παναγιά του Χάρου» που με εντολή του υπουργείου μετέφερε το σκάφος στο Λιμένα Λειψών.

Ποιος είναι ο τούρκος επιχειρηματίας
 Ο Αλί Σαμπανσί, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1969 στα Άδανα, ως τρίτο παιδί και μόνος γιος του Τσεβκέτ Σαμπανσί, επίσης δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Σπουδές στη Μασαχουσέτη μεταξύ 1987 και 1991 ενώ έκανε μεταπτυχιακό μέχρι το 1995 στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

 Δούλεψε για 2 χρόνια στον τραπεζικό κολοσσό Morgan Stanley στις ΗΠΑ και το 1997 επέστρεψε στην Τουρκία για να αναλάβει θέση στην τράπεζα Akbank, την οποία ίδρυσε η οικογένειά του. Την ίδια χρόνια έγινε επικεφαλής του τμήματος νέων έργων στην κτηματομεσιτική εταιρεία Sabanc? Holding και τον Ιούνιο του 2001 διορίστηκε Επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

 Μετά τον θάνατο του παππού του το 2004, ο Αλί Σαμπανσί ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές και θέσεις στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών τροφίμων, ενοικιάσεων οχημάτων και αθλητικών ειδών.

 Είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hurriyet. Έχουν δυο γιους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις