Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Υποψήφιοι από τον Αθλητισμό

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Υποψήφιοι από τ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Περιφέρεια και Δήμοι

Δεκάδες είναι οι υποψήφιοι από τον χώρο του Αθλητισμού στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 (Οκτώβρη).

Ας τους γνωρίσουμε:

Διαβάστε στο sportin.gr

Κώστας Πελετίδης

 

Πετρόπουλος Τάκης, μπασκετμπολίστας, προπονητής μπάσκετ, καθηγητής ΦΑ


Σιέμπος Κώστας, Προπονητής σκάκι.


Σουγλέρης Δημήτρης, Προπονητής ποδοσφαίρου.

Κουλουμπής Γρηγόρης, σκακιστής

Παυλάκης Γιάννης, μέλος ΔΣ ΕΓΟ, Πρόεδρος ΑΕΣΓΔΕ

Κρότσης Σπύρος, πρόεδρος ΑΙΟΡ Ιάσων

Σταυρόπουλος Γιώργος, προπονητής τάε κβον ντο

 

Hλίας Γεωργακόπουλος, ποδοσφαιριστής

Λεωνίδας Κυβελίδης, ποδοσφαιριστής

Νίκος Παπαδόπουλος, ποδοσφαιριστής

 

ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ

Μηλιτσόπουλος Ιωάννης του Γεωργίου
Ο Γιάννης Μηλιτσόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο και σπούδασε στην Εθνική Γυμναστική Ακαδημία Σόφιας (HCA) με την ειδικότητα προπονητή ποδοσφαίρου. Εργάστηκε στο Γυμναστήριο Καλλιπάτειρα και βοήθησε στο άνοιγμα και ξεκίνημα του αθλητικού κέντρου Sporting House του αδελφού του Χρήστου Μηλιτσόπουλου. Παράλληλα, τον κέρδισε επαγγελματικά η επιχείρηση της μητέρας του, αφού από την παιδική του ηλικία υπήρξε το δεύτερο σπίτι του. Η πολυετής ιστορία που ξεκίνησε η μητέρα του Μαρία Μηλιτσοπούλου με το πρώτο Ινστιτούτο Αισθητικής το 1966, συνεχίζεται καθώς μαζί με την αδελφή του, Άντζυ Μηλιτσοπούλου, διατηρούν το Ινστιτούτο Αισθητικής SPA ΡΟΔΟ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. Το χόμπι του, εκτός από τα αθλήματα, είναι η μαγειρική. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Παπαδοπούλου και πατέρας τριών αγοριών.

Γκανασούλης Γεώργιος του Δημοσθένη
O Γιώργος Γκανασούλης γεννήθηκε στην Πάτρα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην επιχείρηση του πατέρα του (βιοτεχνία επεξεργασίας ανοξείδωτου) στο Μοσχάτο, έμελλε όμως να τον κερδίσει η Πάτρα. Το 1994 αναλαμβάνει, μαζί με τον αδελφό του, την ανακαίνιση και λειτουργία του ιστορικού Ζαχαροπλαστείου Καραβίτη που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο πατέρας τού Δημοσθένης, μεγάλη δόξα του ΝΟΠ τού κόλλησε το μικρόβιο της Πισίνας και του waterpolo και έτσι διετέλεσε μέλος της μεγάλης ομάδας του ΝΟΠ τη δεκαετία του 90. Αγωνίστηκε ακόμη στον Παναθηναϊκό, στη ΝΕΠ και στον ΟΠΑΘΑ. Τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει το μεράκι του επάγγελμα και ασχολείται αποκλειστικά με τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Έχει δουλέψει στα περισσότερα και καλύτερα καταστήματα εστίασης της πόλης ως μουσικός επιμελητής (dj) και συνεχίζει ανελλιπώς. Έχει επίσης διαχρονικά μεγάλη συμμετοχή σε καρναβαλικές ομάδες και εκδηλώσεις. Το μότο του είναι: «Κοιτάμε μόνο μπροστά!»

Στέφανος Δημητρόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Από πολύ μικρός μέχρι και σήμερα, είχε στη ζωή του τον αθλητισμό. Ξεκίνησε τα πρώτα αθλητικά του βήματα στην ενόργανη γυμναστική στον Α.Γ.Ο.Π μέχρι που τον κέρδισε το βόλεϊ. Αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα, τον Απόλλωνα, τον Ερμή Πατρών αλλά και του Αίγιου. Κάπως ταυτόχρονα με το τέλος της αθλητικής του πορείας, ξεκινάει και η αθλητική ενασχόλησή του εκτός γηπέδων πλέον. Αναλαμβάνει την οργάνωση του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Πάτρα για 4 χρόνια και έτσι βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση δεκάδων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη. Η επαγγελματική του συνεργασία με τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας στη Λωζάννη της Ελβετίας είναι και αυτή που θα τον διδάξει τον τρόπο διοργάνωσης μεγάλων event αλλά και τον τρόπο να προσφέρει την προσωπική του εργασία. Μεγαλύτερο επίτευγμα, η εθελοντική συνεισφορά του στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής, στην Πάτρα το 2007. Έχει πάρει μέρος στην διοργάνωση όλων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Γυμναστικής που έχουν διεξαχθεί στην πόλη το 1997, το 2002, αλλά και του Masters, το 1999. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Πανταζή και έχουν ένα αγοράκι, τον Δημήτρη.

Νικολάου Αλέξανδρος του Δημητρίου
Ο Αλέξανδρος Νικολάου είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί το δικό του κουρείο. Λόγω επαγγέλματος έχει άμεση επαφή με τον κόσμο και τα τοπικά προβλήματα. Είναι ενεργός πολίτης έχοντας εμπειρία μέσα από το Δ.Σ. πολλών σωματείων και συλλόγων. Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

Ζησιμάτου Κλαίρη του Βασιλείου
Η Κλαίρη Ζησιμάτου με καταγωγή από την όμορφη Κεφαλλονιά, έχει γεννηθεί και ζει στην Πάτρα. Μεγάλωσε σε πενταμελή οικογένεια, με δύο αδελφές ακόμη, την Στεφανία και την Εύη από τους γονείς Ευγενία και Βασίλη Ζησιμάτο, άνθρωποι γνωστοί και αγαπητοί. Ο πατέρας της, είναι αυτός που μύησε και τα τρία κορίτσια στον αθλητισμό, αφού υπήρξε και ο ίδιος έφορος του Ν.Ο.Πατρών, στο πλευρό του Γιώργου Κακουλίδη, στα χρόνια των μεγάλων διακρίσεων του ομίλου. Οι σπουδές γραφιστικής στην Αθήνα, τηςέδωσαν την ευκαιρία να ζήσει τα φοιτητικά της χρόνια σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και να αποκτήσει φίλους και εμπειρίες ζωής.
Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό, στο κολυμβητικό τμήμα του Ν.Ο.Πατρών και του Ο.Π.Α.Θ.Α και αργότερα ως παίχτρια υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας στον Εθνικό Γ.Σ. και τον Παναθηναϊκό Γ.Σ. αργότερα.
Παρέχει υπηρεσίες στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, ως γραφίστρια /web designer καθώς και ως Digital Marketing Executive. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί τα μαθήματα της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας», στον τομέα τουρισμού, του ΔΗΙΕΚ Πάτρας. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης. Κατέχει πτυχίο και άδεια Ναυαγοσωστικής (Lifeguard Hellas). Είναι μέλος του Ν.Ο.Πατρών και του συλλόγου «Η Πάτρα για το παιδί». Είναι εθελόντρια αιμοδότρια και ενεργή κολυμβήτρια με την ομάδα βετεράνων. Κίνητρο ζωής, η οικογένεια της: η Κλειώ, ο Γιώργος και η Λυδία.

Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους
Ο Κώστας Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957. Είναι γιος του Λάμπη και της Τασίας το γένος Καλπούρου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΑΒΣΠ) και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Εργάστηκε 38 χρόνια ως διευθυντής στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πάτρας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΑΕΟ Σπόρτινγκ Πατρών, μέλος ΔΣ του Εθνικού Κολυμβητηρίου Πάτρας, πρόεδρος Ένωσης σωματείων χάντμπολ Πελοποννήσου, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας χάντμπολ και υπεύθυνος εθνικών ομάδων, μέλος ΔΣ της Παναχαϊκής ΓΕ, μέλος ΔΣ και Γεν. αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παναχαϊκής ΠΑΕ και πρόεδρος Παναχαϊκής ΠΑΕ και πρόεδρος ΦΩΣΤΗΡΑ Οβρυάς. Έχει δύο γιούς, τον Δημήτρη και τον Άρη.

Σαρακίνη Γεωργία (Τζία) του Ανδρέα
Η Τζία Σαρακίνη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Πατρών. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής σε εικαστικά εργαστήρια, όπως του Σώκαρη στην Πάτρα και του Βογιατζή στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσειολογία και Συντήρηση έργων τέχνης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Τέχνης στην Φλωρεντία της Ιταλίας. Δούλεψε ως επιμελήτρια για έναν χρόνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών και αρκετά χρόνια στην ΣΤ´ Αρχαιολογική Υπηρεσία Πατρών ως συντηρήτρια στις βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες. Ταυτόχρονα, την κέρδισε στον αθλητισμό ο υγρός στίβος και έπαιξε στην πρώτη γυναικεία water polo ομάδα του ΝΟΠ. Έφυγε για την Αμερική το 1995 όπου γέννησε και μεγάλωσε τις δυο κόρες της και τον γιο της. Παρακολούθησε μαθήματα βοτανικού σχεδίου για δυο χρόνια στο Ringling College of Art της Σαρασότα στη Φλόριντα και κολύμπησε στην ομάδα masters της πόλης αυτής για 10 χρόνια. Εδώ και τρία χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και την γενέτειρά της, την Πάτρα.

Νικολόπουλος Ιωάννης του Σωτηρίου
O Γιάννης Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο το 1987. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) στην Αθήνα και μετά την απόκτηση του πτυχίου του δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του αθλητισμού επί σειρά ετών. Έχει διατελέσει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε πολυάριθμους χώρους άθλησης και έχει ασχοληθεί με την προπονητική ομάδων με ειδικότητα την πετοσφαίριση (βόλεϊ). Από το 2012 ασχολείται με την εστίαση διατηρώντας επιχείρηση και απολαμβάνοντας την συναναστροφή με τον κόσμο. Είναι μέλος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών( ΑΧΛΕΜΟ) και στον ελεύθερο του χρόνο καταφεύγει σε αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας πάνω σε 2 τροχούς. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει 3 παιδιά, τον Σωτήρη, την Νταϊάνα και τη Δανιηλίδα.

Τσατσούρης Νικόλαος του Σταύρου
Ο Νίκος Τσατσούρης γεννήθηκε το 1969 στο Μόναχο της Γερμανίας. Το 1975 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Πάτρα, όπου κατοικεί και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Σπούδασε κομμωτική τέχνη στην Αθήνα το 1985 και διατηρεί το δικό του κατάστημα στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Φράγκος Νίκος του Σπύρου
Ο Νίκος Φράγκος γεννήθηκε στην Πάτρα τo 1981. Σπούδασε στα Χανιά, στη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2005, ως μέλος της εταιρείας Sigma μελετών Α.Ε. έχει συμμετάσχει στην εκτέλεση πλήθους μελετών δημοσίων έργων καθώς και υπηρεσιών συμβούλου που αφορούν κυρίως σε έργα αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, έργα αποχέτευσης ομβρίων, αντιπλημμυρικά, έργα ύδρευσης, υδροδότησης και άρδευσης, φράγματα καθώς και έργα διάθεσης απορριμμάτων.
Υπηρετεί τον αθλητισμό τόσο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Απόλλωνα Πάτρας όσο και αφιερώνοντας χρόνο και έργο στην προσπάθεια που συντελείται από τον Σύλλογο για την ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών. Τον ελεύθερό του χρόνο τον αφιερώνει στη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, στα ταξίδια, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Μάλιστα πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη του συγγραφική απόπειρα με τίτλο «Το τέλος του δρόμου που χάσαμε».

Δελέγκου Ελένη του Βασιλείου
Η Ελένη Δελέγκου γεννήθηκε το 1983 στην Πάτρα, κι ασχολείται επαγγελματικά με την κομμωτική τέχνη. Φοίτησε στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Αγ. Ιωάννη Πράτσικα όπου πέρασε και τα παιδικά της χρόνια, διατηρώντας έντονες τις αναμνήσεις εκείνης της περιόδου. Αποφοιτώντας ασχολήθηκε αμέσως με το επάγγελμα που την γοήτευσε. Είναι παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών κι από το 2002 μέχρι σήμερα, είναι μόνιμος κάτοικος Παραλίας Πατρών. Τον ελεύθερο χρόνο της, απολαμβάνει ταξίδια με την οικογένειά της, ενώ της αρέσει πολύ ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το βόλεϊ και το τένις. Θεωρεί κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου, γιατί ξέρει πως θα καθορίσει την μοίρα της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια και το μέλλον των παιδιών μας.

Γιογκαράκη Θάλεια του Γεωργίου
Η Θάλεια Γιογκαράκη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968 και μεγάλωσε στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Σεργιάννης Παρασκευάς (Πάρης) του Γεωργίου
Ο Πάρης Σεργιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Κατά τα σχολικά του χρόνια έλαβε πολλαπλές διακρίσεις στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας (ΕΜΕ) σε όλες τις τάξεις φοίτησης. Τελειώνοντας το σχολείο, πέρασε στους Μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου ανακάλυψε το πάθος του για την επιστήμη και την τεχνολογία. Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με την επιχειρηματικότητα και έγινε συνιδρυτής της Carexchange, μιας startup που έχει βραβευτεί από δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς (GSEA & JA Start Up 2023) ως η καλύτερη φοιτητική Startup στην Ελλάδα και μέσα στις 4 κορυφαίες φοιτητικές Startup της Ευρώπης για το 2023, που έρχεται να λύσει το θέμα της έλλειψης εμπιστοσύνης και διαφάνειας για τους δωρητές, μέσω μιας καινοτόμου πλατφόρμας δωρεών. Μεγάλη του αγάπη παραμένει ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η καλαθοσφαίριση με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά.

Δημήτρης Σαρρής

Ο Δημήτρης Σαρρής γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες μετανάστες, κάνοντας την Πάτρα τη νέα του πατρίδα στις αρχές της δεκαετίας του '80. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών και ασχολείται με την ξενόγλωσση εκπαίδευση από το 1985 διατηρώντας δικό του Κέντρο Ξένων Γλωσσών στα Κάτω Συχαινά για πάνω από τρεις δεκαετίες. Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αχαΐας (PALSO/ΠΑΛΣΟ), με την ιδιότητα του γραμματέα.
Παράλληλα δραστηριοποιείται ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία ως ραδιοφωνικός παραγωγός αθλητικής εκπομπής και σχολιαστής αγώνων στον «ΣΠΟΡ FM» Πάτρας, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε γνωστά δημοσιογραφικά μέσα της πόλης μας.
Το 2014 διετέλεσε Διευθυντής τεχνικών λειτουργιών στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, έχει συμμετάσχει σε γραφεία τύπου μεγάλων διεθνών οργανώσεων, ενώ συχνά αναλαμβάνει την παρουσίαση αθλητικών εκδηλώσεων.
Είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας στην διοίκηση της οποίας είναι εκλεγμένο μέλος από το 2009. Από το 1997 έως το 2010 διετέλεσε πρόεδρος του Α.Ο. «Αμπελόκηποι» και είναι ένας εκ των ιδρυτών του πατρινού Συλλόγου Φιλάθλων της Λίβερπουλ. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο συμμετέχοντας στην ομάδα «Είδωλο». Είναι παντρεμένος με την Τζένη Στεργιάκη και πατέρας δύο κοριτσιών».
 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ

Ο Νίκος Τζανάκος γεννήθηκε το 1956. Η καταγωγή του είναι από τη Μάνη. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης της ίδιας σχολής στο τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει επίσης σπουδάσει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και διοίκηση και τηλεπικοινωνίες στην αντίστοιχη σχολή του ΟΤΕ, όπου σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος.Από το 2003 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Παιδικών Αγώνων (I.C.G.), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.). Υπήρξε μέλος του ΤΑΠ της ΕΑΠ, ενω ειναι  μέλος του ΝΟΠ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ
Πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας. Master in Sports Management, UTS Sydney. Προπονητής Στίβου (ΑΕΠ Ολυμπιάς). Technical Commission Member, International Children Games (ICG). Πανελληνιονίκης και ρέκορντμαν του βάδην.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Η Σπυριδούλα (Ρούλα) Ζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κομμωτική τέχνη την οποία εξασκεί για πάνω από είκοσι χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας. Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με συμμετοχή σε αγώνες ράλλυ. Δραστήρια και κοινωνική συμμετέχει για δεύτερη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές μετά το 2019.

ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

Ο Αλέξιος Παπαρρηγόπουλος του Παναγιώτη έχει γεννηθεί στα Αργυρά Πατρών. Έχει τελειώσει Τεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων. Είναι συνταξιούχος. Ήταν πρόεδρος της τοπικής ομάδας στην Αργυρά στο ποδόσφαιρο. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του Στράτου (φύλακα στο κλειστό γυμναστήριο της Παναχαϊκής) και είναι παντρεμένος με την Μαρία Μαντά, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Στράτο (μαθητή Α' Λυκείου), τον Μάριο (μαθητή Α' Γυμνασίου) και την Έλλη (νήπιο).
Είναι απόφοιτος του 3ου Γενικού Λυκείου Πατρών και πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης κατέχει επαγγελματικό μεταπτυχιακό τίτλο Λογιστικής και Ελεγκτικής από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ στις Νέες Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επιπρόσθετα, είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού MSc στην Τραπεζική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και υποψήφιος διδάκτορας Λογιστικής και Φορολογίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έχει αφιερώσει στον ημιεπαγγελματικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο μπάσκετ. Υπήρξε αθλητής της Παναχαϊκής για πολλά χρόνια σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες και σε άλλες ομάδες της περιοχής όπως Αετός Ρίου, ΕΑ Παραλίας, Αχαγιά 82, Φαέθων Αντιρρίου, Αχιλλέας Καμαρών, αλλά και σε αθηναϊκές ομάδες όπως Προοδευτική, Αετός Καλλιθέας, Ελευθερία Μοσχάτου, Πορφύρας, Βουλιαγμένη κλπ. Σημαντική διάκριση, η συμμετοχή του με την φανέλα της Εθνικής Παίδων στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ισπανίας (Τερουέλ) το 1990 όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και έλαβε χρυσό μετάλλιο. Επίσης είναι μέλος του ερασιτεχνικού σωματείου Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΔΠΘ). Έχει εργασθεί ως καθηγητής φυσικής αγωγής και έχει συνεργαστεί ως γυμναστής με πολλούς φορείς και συλλόγους της πόλης. Είναι προπονητής Στίβου με μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα των Τυχερών παιχνιδιών. Είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ, Πρόεδρος του Σωματείου πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας και Ιονίων Νήσων και μέλος Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αχαΐας.

ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γιώργος Καράτασαλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Άνω Καστρίτσιου από το 2010. Σπούδασε Κλωστοϋφαντουργός στο Manchester του Η.Β. και προπονητική μπάσκετ στο DUKE University των Η.Π.Α. με υποτροφία του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθόσφαιρας. Επαγγελματικά ασχολείται με την ανάλυση αθλητικών δεδομένων (Sport Data Analyst) και είναι κριτής αγώνων μπάσκετ εθνικών κατηγοριών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είναι μέλος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Άνω Καστριτσίου, όπου έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας, μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. και του αθλητικού συλλόγου Α.Ε.Π. Ολυμπιάς. Είναι παντρεμένος με την Νικολέτα Σπυροπούλου και έχει μία κόρη, τη Μαρία.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γιώργος Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Ζαβλάνι Πατρών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Α.Β.Σ.Π. (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιά). Υπήρξε αθλητής στίβου στην Ολυμπιάδα Πατρών και ποδοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα της Παναχαϊκής, στην Α.Ε. Ζαβλανίου και στην Ηλιούπολη. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (λογιστής) και ως υπάλληλος του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και της Π.Δ.Ε., με αντικείμενο τα επενδυτικά προγράμματα. Επίσης υπήρξε εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια για νέους επιτηδευματίες. Το 2001 διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής για τη μετάβαση από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα των οικονομικών βιβλίων των δήμων της Π.Δ.Ε. Διετέλεσε μέλος των εκπολιτιστικών συλλόγων Ζαβλανίου, Θέας και του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ε. Ζαβλανίου. Συμμετείχε ως φοιτητής στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και σε πολλές κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Πετροπούλου και πατέρας της οικονομολόγου Εβίτας Πετροπούλου.

ΒΑΦΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Παναγιώτης Βαφέας του Θεοδώρου, γεννήθηκε στη Λάρισα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει αποκτήσει δύο αγόρια με τη σύζυγό του την Μαριάνθη Σαραφίδου (το Θοδωρή δευτεροετή φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Κωνσταντίνο μαθητή της 3ης Λυκείου). Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι αισίως 30 χρόνια στο οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης τόσο μέσα από επιχειρήσεις όπου εργάστηκε, όσο και μέσα από τις προσωπικές του επιχειρήσεις την V-Group Hellas (συμβουλευτική και παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης) και το Patras Clue (υπηρεσίες ψυχαγωγίας). Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα Επικοινωνίας, Ενδυνάμωσης Ομάδων, Τεχνικές Πωλήσεων, Διαπραγμάτευσης και Management, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας μέσα από τη συγγραφή των βιογραφικών τους. Γνωρίζοντας τρεις ξένες γλώσσες μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα με πολίτες άλλων χωρών αποκτώντας εφόδια μέσα από την επιχειρηματική του ενασχόλησή με χώρες τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν ενεργεία αθλητής της Ξιφασκίας, συμμετέχει σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ παράλληλα ασχολείται ερασιτεχνικά με το μπάσκετ , την ποδηλασία και τα τελευταία χρόνια με τη χειμερινή κολύμβηση. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (2012-2014), Αντιπρόεδρος στον Καρναβαλικό Οργανισμό (2013-2014) και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού (2017-2019).

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Νίκος Πολίτης είναι πτυχιούχος προγραμματιστής/χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιωτικός υπάλληλος και είναι 48 ετών. Δραστηριοποιείται στον τομέα του αθλητισμού συμμετέχοντας ως μέλος διοικήσεων σε ομάδες κολύμβησης. Διατέλεσε μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) και συμμετείχε με επιτυχία σε σεμινάριά της. Είναι κάτοικος του νότιου τομέα Πατρών και συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Κυψέλης, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα της περιοχής.

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Πάτρα. Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Νικολακοπούλου με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τη Νικολίτσα και τον Ζώη. Έβγαλε το δημοτικό σχολείο στο Σαραβάλι και κατόπιν την Κατώτερη Τριάντειο Σχολή στο τμήμα υδραυλικών. Αργότερα σπούδασε στο 9ο Νυχτερινό Λύκειο στο τμήμα συντήρησης έργων τέχνης. Συμμετείχε στα κοινά του χωριού του, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (σα μέλος Δ.Σ. και μετά ως Πρόεδρος) και στο φιλοδασικό Σύλλογο Σαραβαλίου ως Αντιπρόεδρος, ενώ συνδράμει και στην πυρασφάλεια του χωριού του. Υπήρξε ενεργό μέλος επί Δημάρχου Μεσσάτιδος Αθανασίου Κολιτσίδα και εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο Σαραβαλίου ως Αντιπρόεδρος.
Επίσης δραστηριοποιήθηκε ως μέλος και ταμίας στο Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού συλλόγου Αχαιός Σαραβαλίου. Εργάζεται στο ΠΓΝΠ στο τμήμα ασφαλείας.

ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ο Σπύρος Δενδρινός γεννήθηκε το 1946 στην Κεφαλονιά. Μετά το σεισμό του 1953 μετακόμισε στην Πάτρα. Πήγε στο Δημοτικό Ζαρουχλείκων και στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων. Ταυτόχρονα φοιτούσε στο Νυχτερινό της Τριαντείου και όταν τελείωσε εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως διαβιβαστής στην ΣΕΤΗΛ και έλαβε δίπλωμα. Εργάστηκε περιστασιακά σε διάφορες εργασίες. Εισήχθηκε στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας και όταν αποφοίτησε εργάστηκε στην Πάτρα για 35 χρόνια όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι 30 χρόνια μέλος στο Δ.Σ. του Απόλλωνα. Ήταν ποδοσφαιριστής της Δάφνης Πατρών. Ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα, την ορειβασία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκλέχτηκε διαμερισματικός σύμβουλος επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά και ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Κώστα Σπαρτινού. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη οδοντίατρο. Διαμένει στο Σαραβάλι.

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Η Ευγενία Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε το 1958 στο Πετρωτό της Πάτρας. Παντρεύτηκε το 1977 με τον Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο οικοδόμο από το Σαραβάλι και απέκτησαν δύο παιδιά. Από την ηλικία των 14 ετών εργάστηκε σε βιοτεχνίες. Για πέντε χρόνια διατηρούσε πάγκο παραγωγού στην λαϊκή αγορά. Από το 2002 εργάστηκε στην εστίαση και ως ντελίβερι, έως το 2008. Η κόρη της είναι νοσηλεύτρια και αξιωματικός στο 251 ΓΝΑ μένει στην Ραφήνα και έχει τρία παιδιά. Ο γιος της εργάζεται σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ και παράλληλα σπουδάζει κλασική κιθάρα στην Πολυφωνική της Πάτρας. Η ίδια δραστηριοποιείται σε ομάδα παραδοσιακών χορών και είναι δρομέας στα 10.000 μέτρα.

ΜΑΝΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο Βασίλης Μανέτας γεννήθηκε στα Δεμένικα Πατρών το 1984. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΤΕΙ) και απόφοιτος ΕΠΑΛ με ειδικότητα ψυκτικού. Εργάζεται 25 χρόνια σε αντιπροσωπείες της CITROEN και της PEUGEOT. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Σταροχωρίου Δήμου Ερυμάνθου και είναι μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαΐας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ο Αντώνης Γκοτσόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος ΑΤΕΙ Λογιστικής και ασχολείται με τον αθλητισμό. Υπήρξε για 20 χρόνια διαιτητής αγώνων ποδοσφαίρου. Αποκορύφωμα ήταν η τοποθέτηση του στους πίνακες των αξιολογημένων Διαιτητών Β' Εθνικής Κατηγορίας για τρία χρόνια. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Είναι ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Κρήνη Πατρών όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση. Το 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κρήνης, ενώ το 2003 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της κοινότητας. Παράλληλα δε ήταν και δημοτικός σύμβουλος του τότε Δήμου Μεσσάτιδος. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ". Επίσης το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη "Δυτική Ελλάδα Μπροστά". Είναι στέλεχος πωλήσεων με εκτεταμένη εμπειρία σε πολυεθνικά και ελληνικά περιβάλλοντα στην αγορά του καταναλωτικού και των υπηρεσιών με ειδική γνώση στο χτίσιμο καναλιών, ανάπτυξης περιοχής και εκπαίδευσης ομάδας πωλητών. Από το 2013 έως σήμερα διατηρεί διαφημιστική εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι παντρεμένος με την Ανθή Μπαλτά και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Μαρία. Παλιός ποδοσφαιριστής και πατέρας ποοδσφαιριστή.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Ο Βαγγέλης Καραχάλιος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου έλαβε το δίπλωμά του το 2003 από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης με βαθμό Άριστα. Το 2004 έλαβε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στον Αστικό Σχεδιασμό με κατεύθυνση τις Αστικές Αναπλάσεις από το University College London. Το 2007 ολοκλήρωσε μετά από διετή κύκλο σπουδών και το δεύτερο Μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (MBA – TQM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 2008 δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας τεχνικό γραφείο μελετών δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Τόσο η ακαδημαϊκή του πορεία όσο και η επαγγελματική εμπειρία του περιστρέφονται γύρω από τα γνωστικά αντικείμενα της διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων όσο και του χωροταξικού και πολεοδομικού προγραμματισμού και σχεδιασμού. Διετέλεσε για 7 χρόνια στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Επιστημονικός Συνεργάτης από το 2012 έως το 2019 σε θέματα Τεχνικών Έργων Υποδομής και Περιβάλλοντος, με ενεργό συμμετοχή στη σύνταξη και εκπόνηση των πρώτων ΟΧΕ/ΒΑΑ στη Δυτική Ελλάδα, στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας, στην επιστημονική υποστήριξη και συνεπικουρία στο συντονισμό, διαχείριση και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων για το ΕΣΠΑ 2014-2020, κ.α. Από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2013. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων & Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) και του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ), ενώ το 2018-2019 ήταν μέλος στο Δ.Σ. του Απόλλωνα Πατρών. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Νικόλα.

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γεώργιος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1993 στην Πάτρα. Διαμένει μόνιμα στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου από όπου και κατάγεται. Το 2012 εισήχθη στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού Στρατού. Εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης στην περιοχή της Πάτρας. Ασχολείται χρόνια με τον χώρο του αθλητισμού συμμετέχοντας φέτος και στον 1ο Ημιμαραθώνιο της Πάτρας.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος και Αντιπρόεδρος στον ΤΟΕΒ Γλαύκου. Ήταν υπάλληλος στην Achaia Clauss και Πρόεδρος των εργαζομένων στην Achaia Clauss την περίοδο 1987-2009 και Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οίνων – Ποτών – Τροφίμων (1989-2009). Διετέλεσε Πρόεδρος Ανατολικού Διαμερίσματος την περίοδο 1994-1998 και 2002-2010. Είναι πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ και έχει διατελέσει γραμματέας οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικού Διαμερίσματος. Έχει επίσης διατελέσει γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Εγλυκάδος. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Εγλυκάδος, του Εθνικού και του Έσπερου.

ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ο Πολυβίου Ευάγγελος (Βαγγέλης), 37 ετών, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον κλάδο των Κατασκευών, των Πωλήσεων και του Real Estate στην Πάτρα, τη Ζάκυνθο και τη Μύκονο και πλέον είναι ιδιοκτήτης του Τεχνικού – Κατασκευαστικού Γραφείου "Polyviou Engineers" με έδρα την Πάτρα. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας και προσφέρει εθελοντικά στο χώρο των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δράσεων, τόσο στην πόλη που μεγάλωσε, την Πάτρα, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, για περισσότερο από 20 χρόνια.


ΡΗΓΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο Ανδρέας Ρήγας γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες. Εργάζεται ως υπάλληλος στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών από το έτος 2000 και είναι πιστοποιημένος Δάσκαλος Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το έτος 1998. Είναι Βαλκανιονίκης και Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στο άθλημα του ποδοσφαίρου και έχει πλήθος συμμετοχών στην Εθνική Ομάδα Κωφών. Διατηρεί στο Σωματείο Κωφών/βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος τη θέση του Αντιπροέδρου και στον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών-βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος επίσης τη θέση του Αντιπροέδρου. Σε εθνικό επίπεδο είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών έως και το 2025, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί ως Σύμβουλος και Υπεύθυνος Τμήματος Ποδοσφαίρου, ως Αντιπρόεδρος Α΄ για θέματα εξωτερικού, ως Πρόεδρος, Μέλος Ολυμπιακής Επιτροπής "Summer Deaflympics Athens 2013" κ.ά.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1971. Είναι μηχανικός αυτοκινήτων και έχει μία κόρη, την Ευγενία. Είναι ενεργό μέλος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΕΝ ΠΛΩ και τις Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

ΚΟΖΙΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Κοζιώρης είναι γεννημένος στα Βραχναίικα το 1954 και μένει στο Μονοδένδρι. Είναι παντρεμένος με την Άννα Μπαλάση και έχoυν δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος ΚΑΤΕΕ και συνταξιούχος ΟΤΕ. Ασχολείται με τα κοινά πολλά χρόνια. Έχει υπηρετήσει τον πρ. Δήμο Βραχναιίκων από το 1999 μέχρι το 2010 και από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος στην Κοινότητα Μονοδενδρίου. Έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό μέσα από το Διαγόρα Βραχναιίκων και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας από το 1983 μέχρι το 2012. Είναι επίσης Πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βραχναιίκων από το 2012 μέχρι σήμερα.

 
ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ
Σταύρος Γεράνιος (φαρμακοποιός)
Παναγιώτης Βασιλόπουλος, πρώην διεθνής αρχηγός του Ναυτικού Ομίλου Πάτρας.

Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης (διοικητικός υπάλληλος Π.Γ.Ν.Π «Παναγία η Βοήθεια»-πρόεδρος ΔΑΚΕ Νοσοκομείου Ρίου-μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα-προπονητής ποδοσφαίρου)
Σωτήρης Κλήρης (κομμωτής-ταμίας ΕΣΚΑ-Η-μέλος Δ.Σ. ΠΕΑΚ Πατρών και Α.Σ. Νίκη Προαστείου)
Βασίλειος Χρονόπουλος (φυσικοθεραπευτής).
Θέμης Πατρινός (παράγων βόλεϊ)
Χρήστος Μπακαλάρος: Ο Χρήστος Μπακαλάρος γεννήθηκε στο Μίραλι Αχαΐας και ζει στην Πάτρα.Αποφοίτησε από το Δ' Γυμνάσιο Πατρών και σπούδασε Αρχιτέκτονας- Μηχανικος Είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.Το 1981, μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα Ασημακοπούλου, απόφοιτη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ξεκινούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στο χώρο των μελετών και κατασκευών, την οποία διατηρούν μέχρι σήμερα.Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φαρραίων Πάτρας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στη διοίκηση του Εθνικού Σταδίου Πατρών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πατρών και συνέδεσε το όνομά του με την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, που είχε τη μελέτη και την επίβλεψη.

Μιχάλης Κουρέτας, πρώην διεθνής αθλητής και διαιτητής πόλο


ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Χαρα Δενδή, στέλεχος παλαιότερων διοικήσεων του ΝΟΠ
Δημήτριος Αλεξ. Γκαβέρας, πρώην στέλεχος Παναχαϊκή

Τάκης Αντωνόπουλος, πρώην αθλητής και προπονητής βόλεϊ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ
Κανελλάκης Νικόλαος, Ασφαλιστής - πρ. Πρόεδρος ΠΕΑΚ
Μιχαλόπουλος Γεώργιος, Προπονητής Στίβου
Αντωνοπούλου Γιώτα, προπονήτρια ΑΜΕΑ
 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ιωάννης Πετρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κώμη της Τ.Κ. Μιτόπολης. Ηταν δύο φορές υποψήφιος δημ. Σύμβουλος Ωλενίας, είναι Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κώμης και υπήρξε αθλητής της Παναχαϊκής στον στίβο και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο. Εχει λάβει μέρος σε πολλές μελέτες έργων του Δήμου.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Τσερεντζούλιας: "Από το 2015 που αποφάσισα να αφήσω την Αθήνα, μετά από 11 χρόνια ζωής εκεί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να βοηθήσω να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στην Αιγιάλεια. Γνωρίζοντας και προσωπικά το δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο αλλά και την ομάδα του, διέκρινα το πάθος του να παράξει έργο. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις εκσυγχρονισμού αθλητικών χωρών και καλής συνεργασίας με τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας και για αυτό συντάχθηκα μαζί του με τον συνδυασμό Αιγιάλεια τώρα. Θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο ολόκληρης της Αιγιάλειας καθώς θέλω να προσφέρω στην ανάπτυξη όλων των αθλητικών χώρων και στην πιο άμεση συνεργασία με όλους τους αθλητικούς φορείς- σωματείων της περιοχής. Στόχος είναι να αυξήσουμε τον κόσμο που αθλείται με βοήθεια στα αθλητικά σωματεία αλλά και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια περισσότεροι νέοι να στραφούν προς τον αθλητισμό που θα φέρει μια πιο υγιής γενιά (καθώς το πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι έντονο) αλλά και περισσότερους πρωταθλητές στην Αιγιάλεια".

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Γιώργος Σιγαλός, πρώην διαιτητης βόλεϊ.

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης τού Νικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 αλλά μεγάλωσε στη Πάτρα όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένος με τη Γεωλόγο Βαλεντίνη Κορέντζελου και έχουν μαζί δύο παιδιά την Σοφία και τον Νικόλα. Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης "ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ".
Είναι μέλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού Πάτρας, Ιδρυτικό Μέλος της Αδελφότητας "Άγιος Απόστολος Ανδρέας", ενώ από τον Μάιο του 2018 είναι μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Ίκαρος Πετρωτού Αχαΐας.

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports