Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Τα τρία σενάρια για το θάνατό του, και το τέταρτο που ανατρέπει όλα τα προηγούμενα

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Τα τρία σενάρια για ...

Ο Πριγκόζιν βρέθηκε στο στενό κύκλο του Πούτιν και απέκτησε μεγάλη εξουσία και πλούτη,

Τρία βασικά σενάρια για το θάνατο του επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν, και ένα ακόμα σενάριο που ανατρέπει όλα τα προηγούμενα, ανέφερε το ουκρανικό κανάλι Nexta.

Ο επονομαζόμενος «σεφ του Πούτιν», βρέθηκε στο στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου, απέκτησε μεγάλη εξουσία και πλούτη και η ομάδα του ήταν το «μακρύ χέρι» της Ρωσίας σε διάφορα μέτωπα, όπως στην Ουκρανία, την Αφρική και τη Συρία. Μετά τις εκρήξεις οργής του κατά της Μόσχας στο Μπαχμούτ, δεν δίστασε να στραφεί και κατά του ίδιου του Πούτιν.

Στις 24 Ιουνίου προέλασε στη Μόσχα με χιλιάδες «Βαγκνεριστές». Χρειάστηκε τη μεσολάβηση του λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για να «λυθεί» το θέμα. 

Σενάριο Νο. 1: το ιδιωτικό αεροσκάφος του Πριγκόζιν (αεροσκάφος τύπου Embraer-135) καταρρίφθηκε. Το κανάλι του Telegram «Grey Zone», που σχετίζεται με την Ομάδα Wagner, έγραψε αμέσως ότι το τζετ Embraer του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά. 

«Οι κάτοικοι της περιοχής πριν από την πτώση του αεροπλάνου άκουσαν δύο εκρήξεις που είναι χαρακτηριστικές για την αεράμυνα, και αυτό είναι επιβεβαιώθηκε από τα ίχνη της πτώσης στον ουρανό σε ένα από τα βίντεο, καθώς και από τα λόγια "άμεσων αυτοπτών μαρτύρων». Το κανάλι αργότερα δημοσίευσε φωτογραφίες από αυτές τις εκρήξεις και τα ίχνη αναστροφής.

Η εκδοχή για «λανθασμένη» εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου μπορεί να επιλεγεί ως η κύρια, σύμφωνα με το κανάλι του Telegram «Rybar» που συνδέεται με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σενάριο Νο. 2: Έκρηξη μέσα στο Embraer. Αργότερα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το Κρεμλίνο, όπως το προπαγανδιστικό «Tsargrad», άρχισαν να διακινούν το σενάριο ότι το αεροσκάφος συνετρίβη εξαιτίας έκρηξης μέσα στο αεροσκάφος, και όχι αντιαεροπορικών πυρών. «Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την τελευταία στιγμή στο πλοίο φόρτωσαν ένα συγκεκριμένο δώρο με τη μορφή ενός κιβωτίου που είχε ακριβό κρασί. Και τώρα εξετάζεται η εκδοχή ότι σε αυτό το κουτί θα μπορούσε να είναι μια βόμβα», γράφει το κανάλι.

Σενάριο Νο. 3: όλα τα…. σενάρια.

«Εξετάζονται όλες οι εκδοχές του τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων του πιλότου, τεχνικών δυσλειτουργιών και εξωτερικών παραγόντων», δήλωσε στο κανάλι RBC πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στη Ρωσία.

Η Ανακριτική Επιτροπή έχει σχηματίσει δικογραφία για «παράβαση των κανόνων λειτουργίας των αεροπορικών μεταφορών».

Το σενάριο που ανατρέπει όλα τα σενάρια. Η Ρωσίδα προπαγανδίστρια Μαργκαρίτα Σιμονιάν δήλωσε στο κανάλι της στο Telegram ότι «μεταξύ των εκδοχών που συζητούνται» για τη συντριβή του τζετ του Πριγκόζιν υπάρχει και αυτή της σκηνοθεσίας του θανάτου του. Ρωσική εφημερίδα και μια σειρά από άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν δύο περιπτώσεις όπου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το θάνατο του ιδιοκτήτη της PMC Wagner. Το 2019, έγραψαν ότι το «αφεντικό» της παραστρατιωτικής ομάδας σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στο Κονγκό, και το 2022 ότι σκοτώθηκε στη Ποπάσναγια, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ στη βορειοανατολική Ουκρανία.

πηγή skai.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις