Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κικίλιας: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα - Πρωτοφανής κατάσταση

Κικίλιας: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση...

Για "το χειρότερο καλοκαίρι από τότε που συλλέγονται στοιχεία", έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, στη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα

Το χειρότερο καλοκαίρι από τότε που συλλέγονται στοιχεία  είναι το φετινό σ΄ότι αφορά τις συνθήκες κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών , δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη τύπου , χαρακτήρισε  " εξαιρετικά κρίσιμη" την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Η ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης όταν εκδηλώθηκε χθες η πυρκαγιά , υπήρξε άμεση , με ρίψεις νερού από εναέρια εντός 5 λεπτών, πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι μόνο το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 209 δασικές πυρκαγιές και αναφερόμενος στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου που δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες  είπε ότι από ειδικά κλιμάκια  των συναρμόδιων Αρχών ( ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής) διερευνώνται τα  αίτια.

Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, παράλληλα με την μέγα πυρκαγιά στον Έβρο, την Τρίτη 22/8 η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 9 μεγάλης επικινδυνότητας πυρκαγιές στην Αττική, 6 στη Βοιωτία και μια στην Εύβοια.

Είναι προφανές ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας δίνει το 110% των δυνάμεων του, παρά την πολυδιάσπαση των επίγειων και εναέριων μέσων που διαθέτουμε», ανέφερε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις