Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Φροντιστήρια "Δύναμη": Ανθρωποκεντρική προσέγγιση & επιμονή στον παιδαγωγικό χαρακτήρα, κάνουν τη διαφορά

Φροντιστήρια "Δύναμη": Ανθρωπο...

19 χρόνια δίπλα σε γονείς και μαθητές

Η εμπειρία 19 ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του μαθητή και της οικογένειάς του και η επιμονή στον παιδαγωγικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η διαδικασία της μάθησης, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει τα φροντιστήρια «Δύναμη» σε Πάτρα και Κάτω Αχαΐα στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Η αρχή έγινε το 2004 στην Κάτω Αχαΐα και μέσα σε μόλις ένα χρόνο, τα φροντιστήρια Δύναμη επεκτάθηκαν σε δυο κτίρια στην πλατεία Δημοκρατίας, αποκτώντας την πρωτοκαθεδρία σε αριθμό μαθητών και επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις από τη δυτική Αχαΐα.

Η επέκταση στην Πάτρα ήταν αναπόφευκτη λίγα χρόνια μετά και πλέον από το 2022 το φροντιστήριο στεγάζεται σε ένα εμβληματικό 3όροφο κτίριο στην οδό Κορίνθου 255 & Αγ. Νικολάου, που έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης από το υπουργείο πολιτισμού, διαθέτοντας πληθώρα αιθουσών και γραφείων, αίθουσα εκδηλώσεων, αναγνωστήριο – μελετητήριο 150 τ.μ. και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

«Στο επίκεντρό μας είναι πάντα ο μαθητής. Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρούμε μια ειλικρινή σχέση με τους μαθητές και τους γονείς τους, παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα της απόδοσης και των δυνατοτήτων τους. Διατηρούμε για παράδειγμα τα εβδομαδιαία διαγωνίσματα σε πραγματικές συνθήκες πανελληνίων εξετάσεων για να υπάρχει ακριβής γνώση όσων πρέπει να αντιμετωπίσουν τα παιδιά και όσων πρέπει να δουλέψουν επιπλέον για να βελτιωθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκ των συνδιοκτητών των φροντιστηρίων «Δύναμη», Άγγελος Αγγελόπουλος (φυσικός), που μαζί με τους Νίκο Γριτσώνη (χημικό) και Χάρη Στεφανόπουλο (μαθηματικό), συνεχίζουν απρόσκοπτα και με μεράκι τη διδασκαλία, διανύοντας αισίως την 3η δεκαετία φροντιστηριακής ενασχόλησης.

  • Στα φροντιστήρια «Δύναμη» διδάσκονται μαθήματα όλων των κατευθύνσεων του Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ, καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.
  • Από φέτος ξεκινούν και τμήματα μελέτης για μαθητές των τάξεων Δ’, Ε' και ΣΤ' δημοτικού και επίσης το πρωτοποριακό πρόγραμμα Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού.
  • Τα ολιγομελή τμήματα που έχουν μέχρι 6 μαθητές, διαβαθμισμένης κατάταξης αλλά και η μαθητοκεντρική προσέγγιση «στρογγυλής τραπέζης», στις αίθουσες διδασκαλίας, ήταν και παραμένει η συνταγή της επιτυχίας των φροντιστηρίων «Δύναμη».
  • Μικρότερα τμήματα π.χ. 3- 4 ατόμων είναι δυνατό να σχηματιστούν κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους γονείς.
  • Ιδιαίτερα μαθήματα 1 ή 2 ατόμων επίσης υποστηρίζονται με επιλεγμένους καθηγητές.
  • Οι νέοι μαθητές μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν σε ολιγόλεπτα διαγνωστικά τεστ σε συγκεκριμένα αντικείμενα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα για τις δυνατότητές τους και να ενταχθούν σε ανάλογο τμήμα.
  • Τα φροντιστήρια «Δύναμη» παραμένουν δίπλα στους μαθητές τους στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων, παρέχοντας και πληροφορίες επαγγελματικού προσανατολισμού με έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό, ενώ εδώ και χρόνια διοργανώνονται ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με τον Στράτο Στρατηγάκη, με στόχο την συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών και γονέων στο δύσκολο έργο της επιλογής σπουδών και επαγγέλματος. Δεδομένη η βοήθεια και η καθοδήγηση στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

*Οι εγγραφές στα φροντιστήρια Δύναμη ξεκίνησαν την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ:

  • Πάτρα: Κορίνθου 255 και Αγ. Νικολάου, Τηλ.: 2613021611
  • Κ. Αχαΐα: Πλ. Δημοκρατίας 3, Τηλ.: 2693025171
  • Email: [email protected]

Site: dynami.gr

Fb: dinamifrontistiria

Insta: instagram.com/dynami.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά