Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΥΠΕΞ σε Αλβανία για Μπελέρη: Απόφαση αντίθετη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

ΥΠΕΞ σε Αλβανία για Μπελέρη: Απόφαση αντ...

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών μετά τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης και εμποδίζεται η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές Αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου
 Υπενθυμίζεται πως το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα, Δευτέρα, το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ' αυτού να εκπνέει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις