Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλεγόμενο βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα για τον «Γολγοθά» στην εθνική- Δίωξη στον οδηγό

Φλεγόμενο βυτιοφόρο: Εισαγγελική έρευνα ...

Παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για όσα έλαβαν χθες χώρα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά το περιστατικό με το βυτιοφόρο στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου .

Σε δίκη για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια (πλημμέλημα) παραπέμπεται, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο οδηγός του βυτιοφόρου που παραδόθηκε χθες στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου, καθώς φαίνεται πως η φωτιά προήλθε από μηχανολογική βλάβη. Το όχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).

 Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε, επίσης, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Οι εξηγήσεις της Πυροσβεστικής
Υπενθυμίζεται ότι στο βυτιοφόρο ξέσπασε φωτιά χθες το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στο ύψος της Κακιάς Σκάλας μεταφέροντας πάνω από 7 τόνους υγραερίου. Αποτέλεσμα, ήταν να κλείσει η Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα για ώρες, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα και η παλαιά εθνική.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης επιχείρησε να εξηγήσει για ποιο λόγο χρειάστηκε να μείνει κλειστή η εθνική για συνολικά 7 ώρες, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Όπως είπε, μετά την άμεση κατάσβεση της φωτιάς διαπιστώθηκε διαρροή "γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση του φορτίου". Για να δείξει, δε, το πόσο λεπτοί ήταν οι χειρισμοί που έπρεπε να γίνουν, σημείωσε ότι στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία "αντιεκρηκτικού τύπου".

"Μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος γνώμονας ήταν η ασφάλεια των επιβαινόντων στα αυτοκίνητα. Αυτονόητο ότι ταλαιπωρήθηκαν, θα πρέπει να κρατήσουμε, όμως, το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αστοχία" πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος υπενθύμισε την τραγωδία που σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999 στα Καμένα Βούρλα όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. "Τότε τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του βυτιοφόρου που ήταν σε απόσταση 200 μέτρων ενώ εξαϋλώθηκαν ο οδηγός του ΙΧ και τρεις πυροσβέστες" δήλωσε.

"Η επέμβαση στην όλη διαδικασία έπρεπε να είναι χειρουργική και κάθε λεπτό να ελέγχονται τα πάντα, δεν έπρεπε να γίνει έκπτωση σε θέμα ασφάλειας" επέμεινε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Στην ερώτηση, δε, "εάν γινόταν κάτι ποιες θα ήταν οι συνέπειες;" απάντησε ότι "τα πρώτα θύματα θα ήταν όσοι βρίσκονταν πλησίον του οχήματος και στη συνέχεια - με βάση την προϋπάρχουσα εμπειρία - οι λαμαρίνες ενδεχομένως να εκτοξεύονταν σε 200-300 μέτρα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις