Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων για τους φοιτητές: Τους διώχνουν τον Μάιο για να κάνουν τα σπίτια Airbnb

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων για τους φ...

Οι πιο ακριβές περιοχές Ιδιοκτήτες σπιτιών ζητούν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν τον Μάιο, έτσι ώστε να εκμεταλλετούν την κατοικία ως Airbnb κατά την θερινή τουριστική περίοδο.

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές ενοικίασης σπιτιού για τους φοιτητές στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Οι αυξήσεις στα ενοίκια φτάνουν έως και το 60% στην Αθήνα, σε σχέση με το 2017, ενώ σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 50-55%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα, οι πιο ακριβές περιοχές αυτή την περίοδο είναι η Κέρκυρα και τα Χανιά, ενώ πιο οικονομικές περιοχές είναι η Ξάνθη, η Τρίπολη και η Κόρινθος.

Πέραν όμως των τσουχτερών ενοικίων, οι φοιτητές βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι και με ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα. Όπως εξήγησε στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" στο OPEN ο κ. Μπάκας, υπάρχουν περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στα Χανιά, όπου ο ιδιoκτήτης "διώχνει" τον φοιτητή από το σπίτι πριν ξεκινήσει η θερινή τουριστική σεζόν, έτσι ώστε να το κάνει Airbnb.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο φοιτητής να αναγκάζεται να διαμείνει σε ξενοδοχείο για όλο το καλοκαίρι, με τεράστιο οικονομικό κόστος για τον ίδιο.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, τόνισε πως την ίδια τακτική ακολουθούν και ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιών στην Κέρκυρα.

"Πολλά από τα παιδιά, αλλά και από το διδακτικό προσωπικό, αναγκάζονται και φεύγουν από το σπίτι τους τον Μάιο. Όσο διευρύνεται η τουριστική περίοδος, το πρόβλημα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Στο Ιόνιο πανεπιστήμιο φροντίζουμε η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου να τελειώνει αρκετά νωρίς, το αργότερο μέχρι 15 Ιουνίου, για να διευκολύνουμε τα παιδιά", υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η διάθεση ακινήτων προς ενοικίαση είναι εξαιρετικά περιορισμένη και "πρέπει να γίνουν κινήσεις για να αυξηθεί. Μακάρι στο μέλλον να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες για την ανέγερση φοιτητικών εστιών, που είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπίσει στη ρίζα του το πρόβλημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις