Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Παράσταση διαμαρ...

Ενάντια στο 16ωρο δουλειάς τη μέρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη διοίκηση πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με αφορμή τα όσα είχαν ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα για την 16ωρη εργασία. 

"Αιτία πολέμου χαρακτήρισε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, τις "προστάσεις" του Υπουργού Εργασίας Α. Γεωργιάδη για 16ωρη δουλειά τη μέρα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η διοίκησή του από κοινού με συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, το πρωί της Δευτέρας, στον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, απαιτώντας να μην υπάρξει καμιά τέτοια σκέψη.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚ Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα,οι συνδικαλιστές επεσήμαναν πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά όσα προβλέπουν ακόμη και δουλειά μέχρι τα 74 έτη.

Παράλληλα, απαίτησαν 35ωρο-7ωρο-5νθήμερο, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και να αποσυρθούν άμεσα όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια και νόμοι.

«Θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων να μην περάσουν αυτά τα μέτρα», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, με συνδικαλιστές να σημειώνουν ότι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και 16 ώρες ακόμη και στον ίδιο εργοδότη, αν αυτός διαθέτει για τις εταιρείες του διαφορετικά ΑΦΜ, θεωρώντας αυτά τα μέτρα απαράδεκτα, όπως και συνολικά να μην μπορεί να φτάσει ένα 8ωρο, για να ζήσει κάποιος ανθρώπινα σήμερα.

Απαίτησαν παράλληλα, άμεσα να σταλεί το αίτημα του ΕΚΠ στα αρμόδια υπουργεία, αναφέροντας ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν αιτία πολέμου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις