Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει στις 16 Αυγούστου 2023 η ενορία του Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Πανηγυρίζει στις 16 Αυγούστου 202...

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τις ιερές ακολουθίες για τον Άγιο Γεράσιμο, θα τιμήσει και θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου τιμάται η μνήμη ενός αγαπητού Αγίου, του προστάτη Αγίου της Κεφαλονιάς, του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητή και στην Πάτρα ο δραστήριος και ιστορικός Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος» πάντα τιμά την εορτή αυτή με θρησκευτική πανήγυρη στην ενορία στην Ακτή Δυμαίων.

Στον ομώνυμο ιερό ναό που έχει αποκατασταθεί μετά το σεισμό του 2008, με τον υπέροχο, φροντισμένο και ολάνθιστο περίβολο, θα ψαλεί στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 15/8/2023 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα την Τετάρτη 16 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί η αρχιερατική Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος και το απόγευμα πάλι στις 19.00 ο μεθέορτος εσπερινός.

Όπως είδαμε, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και ιερές ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, θα τιμήσει με την παρουσία του, ο εκ Κεφαλληνίας καταγόμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στον μεθέορτο αρχιερατικό εσπερινό την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί και Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεράσιμο για υγεία και ευλογία των ενοριτών και του λαού της πόλεως των Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις