Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψαθόπυργος- Ριο - Δυτική Αχαΐα: Συλλήψεις καταστηματαρχών και αυτόφωρο για «χρήση αιγιαλού» και τραπεζοκαθίσματα

Ψαθόπυργος- Ριο - Δυτική Αχαΐα: Συλλήψει...

Τι υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής

Την απίστευτη γραφειοκρατία, που εξακολουθεί να επικρατεί στο ελληνικό δημόσιο, «πλήρωσαν» για μια ακόμη χρονιά, καταστηματάρχες εστίασης στην περιοχή του Ψαθοπύργου Πατρών.
Η «περίφημη νομοθεσία» για τη «χρήση αιγιαλού» δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες για ελέγχους στην ακτογραμμή της Αχαΐας για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η νομοθεσία αναφορικά με τον αιγιαλό και τις «ελεύθερες παραλίες».

Προχθες έγινε έλεγχος στην περιοχή του Ψαθοπύργου από κλιμάκιο που αποτελείτο από υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, της Αστυνομίας και της Κτηματικής Υπηρεσίας όπου «διαπιστώθηκαν παραβάσεις».

Συγκεκριμένα, σε πέντε καταστήματα καταλογίζεται πως είχαν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα χωρίς να έχουν άδεια χρήσης αιγιαλού.
Από το κλιμάκιο επιβλήθηκαν πρόστιμα στις επιχειρήσεις και πέντε επιχειρηματίες συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αντιμέτωποι με την παράβαση παράνομης κατάληψης αιγιαλού.
Ένας ακόμη καταστηματάρχης αφέθηκε ελεύθερος, για λόγους υγείας, ενώ ένας ακόμη αναζητείται.
Πάντως, οι επιχειρηματίες της περιοχής όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Γνώμη" διαμαρτύρονται για την «συμπεριφορά» των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδειες στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά δεν τους έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα.

 

Έξι συλλήψεις στην περιοχή του Ρίου

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Ρίου, από αστυνομικούς του Ά Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, έξι ημεδαποί άνδρες, διότι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετήσει κατά περίπτωση τραπεζοκαθίσματα, ανάκλιντρα, πουφ και ομπρέλες, καταλαμβάνοντας παράνομα έκταση του αιγιαλού, στερούμενοι άδειας από την αρμόδια αρχή.

Συλλήψεις και στη δυτική Αχαΐα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτική Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι λειτουργούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καντίνα αντίστοιχα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από μεικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από την Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας, το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες με ομπρέλες, σε κοινόχρηστο τμήμα του αιγιαλού, χωρίς να κατέχει άδεια από την αρμόδια αρχή, ενώ ο κάτοχος της καντίνας είχε τοποθετήσει ξύλινο στέγαστρο, επί του αιγιαλού, στερούμενος επίσης άδειας από την αρμόδια αρχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις